BÀDMINTON

Carolina Marín: "Ha sigut un or molt més complicat que l'anterior"

El ministre Méndez de Vigo qualifica de "miraculós" l'èxit de la bicampiona mundial de bàdminton

Carolina Marín, bicampiona mundial de bàdminton, amb el ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, a la seu del Consell Superior d’Esports. / EFE / SERGIO BARRENECHEA

Carolina Marín, bicampiona mundial de bàdminton, amb el ministre d’Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, a la seu del Consell Superior d’Esports.
Familiars i amics es retroben a l’aeroport amb la bicampiona mundial de bàdminton.

/

1
Es llegeix en minuts
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

"Ha sigut un or molt més complicat que l'anterior per tot el que he hagut de passar i deixar de costat per centrar-me en aquest torneig", ha dit aquest dimarts la bicampiona mundial de bàdminton, Carolina Marín, a la seu del Consell Superior d'Esports, on ha atès la premsa quan ha aterrat a Espanya procedent de Jakarta, on diumenge va pujar al més alt del podi per segona vegada consecutiva. Allà l'ha rebut el ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, que ha qualificat com "una cosa bastant miraculosa que en un país amb tan poques llicències [menys de 7.000] hi hagi una bicampiona del món".

Notícies relacionades

Marín es referia a la complicada lesió al peu dret que va patir a un mes del Mundial de Jakarta i a les diferències que manté amb la Federació Espanyola de Bàdminton per assumptes de patrocini. La campiona mundial, que a mitjans de juny va arribar a demanar la dimissió del president federatiu, David Cabello, no ha volgut referir-se en aquesta ocasió al conflicte. "El més important per a mi ara a centrar-me en els entrenaments i sobretot disfrutar d'aquesta medalla, que crec que m'ho mereixo", s'ha limitat a dir la de Huelva al ser preguntada per aquest assumpte.

Abans ha agraït la feina de tot el seu equip tècnic, encapçalat pel seu entrenador, Fernando Rivas, amb menció especial per al seu psicòleg, Pablo del Río, la tasca del qual ha considerat clau per poder preparar i progressar al Mundial en unes condicions tan complicades. I ha parlat del futur immediat. "Per a Rio queda molt encara. Demà [dimecres] mateix me'n vaig a Eivissa per entrenar-me amb vistes al primer torneig que disputo al Japó al setembre... Intentaré arribar en les millors condicions possibles als Jocs Olímpics", ha assenyalat l'esportista al voltant de les seves possibilitats de pujar també al més alt del podi en la cita olímpica de l'estiu que ve.