MUNDIAL BÀDMINTON

Carolina Marín defensa el seu títol al mundial i avança a vuitens

L'espanyola va aconseguir un triomf disputat per 19-21, 21-14 i 21-13 davant la malaia Jing Yi Tee

Carolina Marín al Campionat del Món de Bàdminton a Jakarta, Indonèsia

Carolina Marín al Campionat del Món de Bàdminton a Jakarta, Indonèsia / AP / ACHMAD IBRAHIM

1
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'espanyola Carolina Marín va començar aquest dimarts a defensar el seu títol al Campionat del Món, que es disputa a Jakarta (Indonèsia), amb un triomf disputat per 19-21, 21-14 i 21-13 davant la malaia Jing Yi Tee. La jugadora nascuda a Huelva i actual número u del rànquing mundial va necessitar 1 hora i 10 minuts en pista per remuntar Tee, que es va emportar el primer set i va posar en dificultats la representant espanyola.

Marín, que havia adquirit un lleuger avantatge en el descans de la primera mànega (11-8), va acabar veient-se superada per Tee, que va endossar un 8-0 de parcial, decisiu perquè la jugadora asiàtica s'apuntés el set que va obrir el xoc (21-19). L'espanyola, per sota al marcador, va sortir més agressiva en el seu joc i va endossar un 10-1 inicial en el següent set, cosa que va encaminar la de Huelva cap a l'empat, que va arribar amb el 21-14 en la segona mànega. Amb les taules al marcador, l'actual campiona del món va acabar mostrant superioritat en l'últim parcial, que es va adjudicar amb un decisiu 21-13 i amb això el triomf final.

Amb aquesta victòria, tercera davant Tee i a la qual ja va vèncer al Mundial de Copenhaguen l'any passat, Carolina Marín accedeix als vuitens de final a Jakarta. L'espanyola tindrà com a rival en la ronda següent la jugadora de Taiwan Yu Po Pai, que va vèncer en la segona fase del torneig la indonèsia Maria Febe Kusumastuti (18-21, 21-13 i 21-9).