Ona Carbonell guanya el bronze en solo lliure

La nedadora catalana només es veu superada per Rússia i la Xina al Mundial i guanya la seva segona medalla

Ona Carbonell, en un moment de la rutina lliure.

Ona Carbonell, en un moment de la rutina lliure. / REUETRS / MICHAEL DALDER

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL

Ona Carbonell ha complert les expectatives i ha aconseguit la seva segona medalla en els Mundials de natació de Kazan (Rússia). La nedadora barcelonina, de 25 anys, ha mantingut la posició aconseguida en la preliminar a la final de l'exercici lliure de solo i s'ha penjat el bronze amb una puntuació de 94,9000. Davant seu, igual que a la qualificació, s'han mantingut la ja triple campiona del món, la russa Natàlia Ixtxenko, amb 97,2333, i la xinesa Xuechen Huang, amb 95,7000.

Carbonell ha fet un gran exercici, amb què ha millorat 4 dècimes la seva puntuació de fa dos dies. Però totes les seves rivals també han aconseguit una millora similar, en alguns casos fins i tot més gran, i la jerarquia no ha variat. Dissabte passat, la nedadora sincronitzada catalana havia aconseguit la medalla de plata en solo tècnic, només darrere d'una altra russa, Svetlana Romaixina. La líder de la sincronitzada espanyola acabarà aquest dijous la seva participació a Kazan en la final de duo lliure, en què juntament amb Paula Klamburg intentarà millorar el cinquè lloc de la qualificació, encara que una tercera medalla sembla que queda molt lluny.

Notícies relacionades

La sincronitzada espanyola va aconseguir set medalles, totes les possibles (tres de plata i quatre de bronze), en els anteriors Mundials, disputats a Barcelona el 2013, però ara sembla haver baixat un parell d'esglaons amb l'única excepció de les coreografies de solo, en què Ona Carbonell ha mantingut el nivell.

La d'aquest dimecres també és la segona medalla de la delegació espanyola a Kazan, i ja li queden pocs cartutxos per cremar. Potser algun en aigües obertes, amb Margarita Domínguez en els 25 quilòmetres, i després, la setmana que ve en la natació en línia, amb Melani Costa en els 400 lliure, prova en què defensarà la medalla de plata del 2013.

Temes:

Ona Carbonell