FUTBOL INTERNACIONAL

Maradona vol presidir la FIFA per "lluitar contra la màfia que es veu a dins"

"Roben amb guant blanc. I hi ha jugadors que em recolzen", afirma l'exfutbolista

Diego Armando Maradona, durant una roda de premsa.

Diego Armando Maradona, durant una roda de premsa. / EFE / LEONARDO MUÑOZ

1
Es llegeix en minuts

Dilluns va anunciar a través d'un vídeo penjat al seu compte de Facebook que va darrere "la FIFA" i aquest dimecres (dijous a la matinada a Espanya) Diego Armando Maradona ha assegurat que hi ha molts futbolistes que recolzen la seva candidatura a la presidència de l'organisme rector del futbol mundial i que espera arribar al càrrec per "lluitar contra la màfia que es veu a dins".

Notícies relacionades

"Hi ha molts jugadors que em recolzen, he de lluitar amb gent que des de fa molt temps roba a la FIFA. Roben amb guant blanc", ha manifestat l'excapità i exseleccionador de l'Argentina en una entrevista amb el Canal Amèrica de televisió. "Vaig darrere la FIFA. De veritat. He de lluitar contra la màfia. He de lluitar amb la màfia que encara es veu dintre de la FIFA", ha insistit  Maradona a propòsit del congrés extraordinari que elegirà el 26 de febrer el successor de Joseph Blatter.

De moment, només un candidat, Michel Platini, ha anunciat oficialment la seva candidatura. El president de la UEFA és, a més, un dels favorits a imposar-se en la votació que se celebrarà a la seu de la FIFA a Zuric, doncs segons sembla compta amb el suport de quatre confederacions (són sis), a excepció de l'Àfrica (CAF) i d'Oceania (OCF).