La ronda ciclista francesa

El magnífic es diu Froome

El mallot groc castiga tots els seus rivals en la pujada a la Pierre de Saint Martin

Chris Froome celebra el seu triomf en la desena etapa del Tour, al seu pas per la línia de meta a la Pierre Sain Martin.

Chris Froome celebra el seu triomf en la desena etapa del Tour, al seu pas per la línia de meta a la Pierre Sain Martin. / AFP / JEFF PACHOUD

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / LA PIERRE DE SAINT MARTIN (Enviat especial)

El Tour 2015 balla al compàs de Chris Froome i les úniques pistoles magnífiques són les seves. Més líder i més fort. Ningú li ha pogut fer ombra aquest dimarts en una pujada a la Pierre de Saint Martin, allà on hi ha la frontera entre França i Navarra, endurida per una calor terrible que un a un ha anat sepultant els rivals principals del corredor britànic. Ningú s'ha salvat de la foguera encesa per Froome. Ni tan sols Contador.

Contador (vegeu edició impresa) ha trobat almenys una explicació a un rendiment que, lògicament, estava per sota del que ell esperava, un Contador que no es rendeix, evidentment, però que aquest dimarts, com tots, ha hagut d'abaixar el cap i sotmetre's a la dictadura de Froome. També ho ha fet un dels pocs corredors que no ha entrat en crisi i que ha sigut Nairo Quintana, tercer en l'etapa, i que si no ha pogut fer més ha sigut simplement perquè no ha pogut anar més ràpid.

Notícies relacionades

El Movistar, amb un Alejandro Valverde en plenitud de facultats físiques --passi el que passi, Valverde sempre hi és--, ha sigut l'equip que ha trencat la prova en l'ascensió final quan el podi de l'any passat (Vincenzo Nibali, Jean-Christophe Peraud i Thibaut Pinot) ja s'havia despenjat. Quedaven set quilòmetres per a la meta i ja s'esperava el demarratge del corredor colombià.

I ha sigut llavors quan ha passat un fet inesperat. Contador ha cedit i Froome, al comprovar els seus problemes, ha llançat un atac que ha sigut tan definitiu que ni tan sols Quintana ha pogut seguir. El britànic ha arribat a la meta en solitari per reforçar el seu liderat, per proclamar que ell és el magnífic d'aquest Tour. El seu company Richie Porte, segon, li ha tret la bonificació a Quintana, que lluny de donar-se per vençut, "aniré a més a mesura  que passin les etapes", segueix creient en les seves possibilitats. Valverde ha sigut cinquè i ha pujat, com a primer espanyol, a la quarta plaça de la general. Contador és sisè a quatre minuts de Froome. Aquest dijous arriba el torn del Tourmalet. Que baixi la calor.