TENNIS WIMBLEDON

Muguruza i Bautista passen als vuitens

Andújar s'acomiada al perdre davant Berdych mentre Murray i Federer vencen en 4 sets

Garbiñe Muguruza celebra el pas a vuitens de final a Wimbledon.

Garbiñe Muguruza celebra el pas a vuitens de final a Wimbledon. / EFE / FACUNDO ARRIZABALAGA

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Garbiñe Muguruza i Roberto Bautista-Agut van aconseguir ahir la classificació per als vuitens de final del torneig de Wimbledon. Seran els únics espanyols a la quarta ronda, en què no hi serà Pablo Andújar, que va caure davant Tomas Berdych (4-6, 6-0, 6-3 i 7-6). La hispano-veneçolana va tombar l'alemanya Kerber (7-6, 1-6 i 6-2) mentre que el castellonenc va doblegar el georgià Nikoloz Basilashvili, 153 del món (7-6 (4), 6-0 i 6-1), i es jugarà el pas als quarts contra Roger Federer.

Muguruza va suar d'allò més per certificar el seu pas. Dues hores i mitja va trigar a doblegar l'alemanya Kerber, la resistent semifinalista del 2012 i número 10 del món. El primer set va ser maratonià, una odissea que es va allargar 83 minuts i va acabar caient del costat de la hispano-veneçolana després d'un agònic desempat per 14-12. Un set en què Garbiñe va demostrar la seva fortalesa mental després de salvar primer un 3-0 i 0-40 en contra i, posteriorment, nou boles de set de la seva rival.

«EL MEU MILLOR PARTIT» / Després que Kerber s'emportés amb autoritat la segona mànega (1-6), Muguruza es va refer i va resoldre el pols amb un contundent 6-2 final. La hispano-veneçolana, que en les seves tres anteriors participacions a l'All England Club no havia passat de la segona ronda, lluitarà ara per colar-se als quarts (com ja va fer a Roland Garros). Per aconseguir-ho haurà de desfer-se de la danesa Caroline Wozniacki, que ahir es va imposar a la italiana Camila Giorgi (6-2 i 6-2).

«Ha sigut el meu millor partit en herba, molt llarg i intens», va valorar Garbiñe. «Després de guanyar el primer set estava exhausta, però també mentalitzada. Quan jugues davant una jugadora com Kerber has d'anar a mort», va afegir.

Notícies relacionades

També va sortir victoriós Bautista-Agut, que va vèncer sense problemes el botxí de Feli López en l'anterior ronda. En una hora i 36 minuts, el castellonenc va vèncer Basilashvili i ara s'enfrontarà amb Federer, que va doblegar Samuel Groth per 6-4, 6-4, 6-7 (5/7) i 6-2. «Ha sigut molt important guanyar el primer set. A partir d'aquí li he sabut crear incomoditats, tornar-li moltes boles, i ell s'ha desesperat una mica», va dir Bautista.

Andújar va tenir menys sort; es va endur el primer set davant Berdych, però la solidesa del txec va ser decisiva en una superfície en què està més còmode que l'espanyol. Andy Murray, finalment, també va cedir un set contra Andreas Seppi, però va acabar vencent (6-2, 6-2, 1-6, 6-1).