L¿actualitat blaugrana

La UEFA sospesa castigar el Barça per exhibir estelades

El club al·legarà el bon comportament dels aficionats a Berlín

Aficionats del Barça llueixen estelades durant la final de la Champions a l’Estadi Olímpic de Berlín.

Aficionats del Barça llueixen estelades durant la final de la Champions a l’Estadi Olímpic de Berlín. / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
J. T.
BARCELONA

El Barça ha rebut una peculiar notificació de la UEFA en què l'informa que s'ha obert un expedient disciplinari al club per l'exhibició de banderes independentistes i càntics d'aquesta índole durant la final de la Champions a Berlín, el 6 de juny passat.

L'organisme futbolístic ha pres aquesta iniciativa, rebuda amb sorpresa al club, després que una inspectora de la UEFA elaborés un informe sobre la presència d'aquestes banderes a l'Estadi Olímpic berlinès i els reiterats càntics d'independència.

MULTA O TANCAMENT DEL CAMP NOU / L'autora de l'informe és l'advocada ucraïnesa Anna Bordiugova, que, curiosament, no va presenciar el partit en directe sinó que el va seguir per televisió. Bordiugova és membre de l'equip d'inspectors de la Comissió Disciplinària de la UEFA, presidida pel xipriota Chris Georghiades.

El Barça, si prosperés l'expedient disciplinari, podria ser sancionat amb una multa de fins a 60.000 euros o, fins i tot, en el pitjor dels casos, veure clausurada parcialment una de les grades del Camp Nou en un partit de la Champions la temporada que ve.

El club, no obstant, afronta amb calma aquesta situació, perquè els serveis jurídics consideren que tenen diversos arguments per frenar aquesta possible sanció. D'entrada, el Barça té fins al 15 de juliol de termini per presentar al·legacions, les quals es fonamentaran, expliquen fonts del club, en dos aspectes. El primer, en el dret a la llibertat d'expressió «que empara els socis i seguidors» a manifestar-se com considerin més oportú. El segon argument, fonamental segons consideren els serveis jurídics del Barça, és que el mateix delegat de la UEFA a la final, l'holandès Harry M. Been, va destacar en el seu informe després del partit «l'excel·lent comportament» dels aficionats del Barça, destacant especialment que no s'havien llançat petards ni «material pirotècnic» i també que «no es van produir càntics discriminatoris» a les graderies on estava situada l'afició barcelonista. Un informe positiu que el club pensa esgrimir i confrontar amb el document elaborat per Bordiugova, que al seguir el partit per la tele no va poder tenir constància, de forma fefaent, afirmen al Barça, del que va passar realment a l'estadi.

Notícies relacionades

PRECEDENTS / No és la primera vegada que la UEFA decideix tancar parcialment algun estadi, en aquest cas per crits racistes. Va succeir la temporada 2013-14, quan es va clausurar un dels fons del Bernabéu pels insults racistes que un grup de radicals van proferir contra jugadors del Bayern en un duel de la Champions.

Anteriorment, l'Atlètic de Madrid també va ser castigat amb 10.000 euros de multa i el tancament del camp per crits xenòfobs proferits per seguidors radicals blanc-i-vermells en un partit de la Champions de juvenils contra l'Arsenal.