Intercanvi de retrets

«Són argúcies electorals. Els que estan processats per corrupció són ells», replica el precandidat

«Nosaltres no hem espiat a ningú. Em fa pena», afirma Bartomeu sobre les pràctiques atribuïdes a Laporta

3
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / BARCELONA

En sintonia amb la calor sufocant de les últimes jornades, el clima de la precampanya a la presidència del Barça comença a acostar-se al punt d'ebullició quan encara els aspirants han de passar el tall dels avals (es necessiten 2.534 firmes) i enfrontar-se en una campanya que durarà vuit dies (del 9 al 16 de juliol) i que es presumeix convulsa. La temperatura va pujar notablement entre els dos màxims aspirants, Josep Maria Bartomeu i Joan Laporta, a propòsit de la informació que ahir publicava EL PERIÓDICO DE CATALUNYA sobre les pràctiques d'espionatge atribuïdes a Laporta durant el seu mandat i certificades pel mateix Barça davant el jutge, al qual va aportar documentació en què es detalla que el club va pagar a l'agència Método 3 per informes i serveis aliens a l'entitat, entre ells, seguiment a vicepresidents, al llavors precandidat Sandro Rosell (van rastrejar els seus negocis) i també a polítics, partits i persones a títol individual.

«Tot això em fa pena i llàstima», va afirmar Bartomeu sobre les pràctiques irregulars atribuïdes a la junta de Laporta. «El que sí que puc dir és que nosaltres no hem espiat a ningú els últims cinc anys», va afegir el precandidat, entestat a fugir del cos a cos amb el seu gran contrincant.

RÈPLICA IMMEDIATA / L'expresident i ara precandidat va respondre tot just unes hores després, mentre rebia el suport explícit de Johan Cruyff. «Tot això són argúcies electorals. Volen ficar-me al mateix sac, però els que estan processats per corrupció són ells», va sentenciar Laporta en referència al presumpte delicte de frau fiscal al qual s'enfronten el club, Rosell i Bartomeu pel cas Neymar.

«El joc brut comença sempre per la mateixa part. Són els que prediquen la pau i després van demandant», va afegir Laporta, destacant la dificultat que el procés electoral transcorri per la via del joc net i la simple proposta de programes. «Jo no he firmat factures perquè s'espiï a ningú, no he de demanar perdó ni tornar cap quantitat de diners perquè no he fet res d'això que m'atribueixen», va sentenciar després en una entrevista a 8TV.

Precisament del seu projecte va parlar també Bartomeu, que va destacar que el futur del club ha de sustentar-se en l'Espai Barça, un projecte «viable econòmicament i sostenible que ha de convertir-se en el gran eix vertebrador de l'entitat».  En l'àmbit esportiu, apostarà per reforçar l'aposta pel planter amb el programa La Masia 360, iniciativa que pretén fer un seguiment dels esportistes i tècnics des que arriben al club fins que es retiren.

APOSTA PER QATAR / Bartomeu, que durant els pròxims dies anirà desgranant el seu programa, seguirà apostant per Qatar Airways com a gran patrocinador de referència, «una gran companyia aèria que vol obrir-se al món i que ajuda el Barça a fer-se més gran». En aquest sentit, va recordar que el patrocini actual finalitza el 2016 però que ja té sobre la taula una nova oferta (uns 60 milions d'euros a l'any) per a les pròximes temporades, encara que va afegir que la continuïtat de l'actual patrocinador «haurà de ser ratificada per l'assemblea de compromissaris».

Notícies relacionades

Bartomeu va defensar la tasca de la junta gestora, a la qual la resta de precandidats acusen de sobrepassar les seves funcions en temes esportius en favor de la precandidatura oficialista. «La junta gestora està fent la feina que vam planificar amb Luis Enrique i els tècnics», va sentenciar.

COM MÉS, MILLOR / També va valorar la possibilitat que diversos precandidats passin el tall de les firmes. «Com més candidats siguem, millor per al Barça i per als socis. Serà la manera de contrastar els programes i decidir el millor per al club».