CAMP NOU

El wi-fi, per fi, el 2016

EL CAMP NOU estrenarà un dels serveis més demanats la primavera de l'any que ve EL CLUB també llançarà una nova 'app' per als socis

Prova del futur espai wi-fi al Camp Nou..

Prova del futur espai wi-fi al Camp Nou.. / F.C.BARCELONA

2
Es llegeix en minuts
JOSEP M. BERENGUERAS
BARCELONA

És un dels serveis més demanats pels socis i també dels que més s'ha fet pregar, però el wi-fi al Camp Nou per fi té data d'estrena: primavera del 2016. El FC Barcelona ja té dissenyat com farà el desplegament d'aquesta tecnologia, alhora que prepara una revolució en les apps i en la manera com el soci es relaciona amb el club. També millorarà la cobertura mòbil.

«Som líders del món en els 10 principals canals digitals (Facebook, Twitter), i ara volem ser també els millors a ser un club smart», va destacar ahir el responsable de Noves Tecnologies del FC Barcelona, Dídac Lee, que va afegir que aquest pla «no té res a veure amb les eleccions». Per aconseguir-ho, el club ha firmat un acord amb l'Ajuntament de Barcelona per convertir el Camp Nou i tot l'entorn en un espai intel·ligent, on els seguidors (i el mateix club) puguin beneficiar-se dels avantatges que ofereix la tecnologia.

El primer canvi arribarà en forma d'app per a mòbils. En les pròximes setmanes es llançarà en versió beta una nova app per a socis, que s'estrenarà oficialment per al conjunt del col·lectiu en el trofeu Joan Gamper d'aquest estiu. L'app, a més d'informació sobre tot el que té a veure amb el Barça, incorporarà el carnet digital del soci (es podrà entrar a l'estadi identificant-se amb el mòbil), un xat per comunicar-se amb l'Oficina d'Atenció al Barcelonista, informació en temps real dels partits... També s'instal·laran al Camp Nou grans plafons tàctils d'informació.

En paral·lel es començarà amb el desplegament de la xarxa wi-fi, un projecte que té un pressupost de quatre milions d'euros que assumirà Telefónica. Es tracta d'una macroinstal·lació de 1.079 punts d'accés al camp (altres estadis tenen 500 punts) per garantir que fins a 100.000 persones puguin connectar-se simultàniament «de forma gratuïta», segons Lee, i disfrutar de nous serveis.

Notícies relacionades

I és aquí on el club vol fer un altre salt qualitatiu: l'app de socis incorporarà progressivament novetats com veure repeticions de les jugades a l'estadi, demanar menjar i que te'l portin al seient, aconseguir millores de la situació al camp (canvis a un altre seient buit), visites virtuals, participar en sortejos, compartir experiències, veure on estan altres socis a l'estadi... Quan l'app per a socis estigui gairebé al complet, es crearà una versió per als no socis.

¿I quin paper hi juga l'ajuntament? L'entorn i l'estadi incorporarà sensors, de manera que el club se suma al projecte de ciutat intel·ligent.