LA RONDA ITALIANA

Una caiguda deixa Contador a un pas d'abandonar

El ciclista, amb la 'maglia' rosa, es disloca l'espatlla en un accident múltiple a l'arribada

Contador, ahir, després de les proves radiològiques, al Giro.

Contador, ahir, després de les proves radiològiques, al Giro. / TWITTER @PLANETCYLING

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA
BARCELONA

Dues vegades li va sortir l'espatlla. Alberto Contador és ciclista i, més que la llegenda, la realitat diu que no hi ha esportista que suporti més el dolor que el que munta sobre una bici. Però, ¿serà avui possible aguantar la setena etapa amb una espatlla dislocada (primer diagnòstic)? Complicat. I més si es té en compte que l'organització ha preparat una jornada amb ni més ni menys que 264 quilòmetres.

Alguns es deuen preguntar per què Contador es va situar ahir tan avançat en l'esprint final de Castiglione della Pescaia, lluny de la zona de protecció, quan el reglament salva els temps als corredors que es tallen per culpa dels accidents. El líder del Giro va intentar salvar-se. Però no tenia escapatòria davant la muralla de bicis escampades per terra que tenia al davant. Un aficionat, inconscient, sense gaire cap, va treure la càmera de fotos més enllà de les tanques. Quedaven 200 metres per finalitzar l'etapa. Els ciclistes anaven a més de 50 quilòmetres per hora. Van anar caient, l'un darrere l'altre. Contador es va obrir cap a la dreta. Va fer una tombarella i va impactar en l'asfalt sobre l'espatlla esquerra. També es va fer un cop al genoll. L'espatlla li va sortir de lloc, cosa que després es va repetir quan ja estava al podi.

IMATGE PREOCUPANT / La imatge que arribava des d'Itàlia no podia ser més preocupant. Amb signes de dolor, Contador va demanar que no se li col·loqués la maglia rosa, a la vegada que va sol·licitar a les hostesses del protocol que no el toquessin.  Després les radiografies van confirmar que no tenia cap fractura. Per aquesta raó, i malgrat les fotografies en què es veu un esportista embenat i amb el braç en cabestrell, avui vol intentar prendre la sortida. Costa deixar una carrera sent el líder i el gran favorit al triomf. Però, a la vegada, no s'ha d'oblidar que si el principal repte, per sobre del Giro, és tornar a guanyar a París, en segons quines circumstàncies sembla una aberració continuar en la competició. «Jo mateix m'he posat l'espatlla a lloc després de caure. Ara la preocupació és màxima. Creuo els dits», va declarar.

Notícies relacionades

Avui mirarà d'aguantar amb un embenat especial, encara que la distància de l'etapa juga en contra seu. Contador és molt Contador, capaç de preparar una Vuelta --i guanyar-la-- després d'una caiguda brutal al Tour. Però també és un ciclista frenat pels accidents: va caure en la primera etapa del Tour del 2011 i li va passar el mateix a la ronda francesa del 2013. Les seqüeles ja el van deixar castigat en els dos casos i va haver d'anar sempre a contrapeu. En el Tour de l'any passat la situació va ser pitjor i va haver d'abandonar.

El Giro queda per tant pendent de la decisió que prengui Contador aquest matí. Ahir, al marge de la caiguda, la victòria va correspondre al velocista alemany André Greipel. Contador manté dos segons d'avantatge sobre Fabio Aru.