LA VOLTA 2015

Contador a l'atac, Valverde a terra

El madrileny mostra la seva cara ofensiva a Girona, abans de l'etapa reina d'avui a la Molina, amb Pierre Rolland de líder

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA
GIRONA

José Herrada, del Movistar, cridava amb la seva roda a la mà, al més pur estil de la immortal foto de Miquel Poblet, obra de Paco Alguersuari, al Giro del 1959. Alberto Contador, quan faltava poc per coronar Santa Pellaia, es girava al sentir el soroll, el xoc de bicis. ¡Els Movistar per terra! I al prat, sense danys col·laterals, però caigut a l'herba, ni més ni menys que Alejandro Valverde. En joc, la Volta 2015.

El Tinkoff, l'equip que roda per Catalunya amb cap de files, amb propietari però amb el mànager de l'esquadra suspès (Bjarne Riis) -com si el Barça jugués amb president a la llotja, Messi al camp però sense Luis Enrique a la banda-, es va adonar dels problemes de Valverde. Xafarranxo de combat a la Volta. Primer avís davant la primera muntanya de la carrera, l'Alt dels Àngels, a les portes de Girona, on arribava el ciclista madrileny amb els que s'intueix que seran els seus rivals al Giro, el repte de Contador previ al Tour: Richie Porte, el vencedor de la París-Niça; Rigoberto Urán, segon de les dues últimes edicions de la ronda italiana; Fabio Aru, la joventut italiana, i Domenico Pozzovivo, vencedor a Girona.

Chris Froome no els va poder seguir, ni tampoc Pierre Rolland, que es va col·locar líder però després de flaquejar en el primer contacte amb la muntanya, tot un mal indici davant l'etapa reina d'avui, pels Pirineus, per la Cerdanya, a la Molina.

LA PERSECUCIÓ / Van cridar per darrere els Movistar, canvis de bicis i un Valverde enrabiat, cabrejat per una absurda caiguda, fora de si, pujant com a escalador, igual com va ser velocista dimarts per guanyar a Olot. Ascensió de coratge la seva, per l'Alt dels Àngels, fins al punt que, si Froome i Rolland no s'haguessin aprofitat del seu ritme endimoniat, tots dos haurien tret pitjors conseqüències en l'arribada de Girona, on no va sonar la música, igual que en la sortida, en la qual hi va haver un minut de silenci en dol per les víctimes del vol de Germanwings.

Notícies relacionades

A Contador no li agrada el recorregut d'aquest any, li hauria agradat trobar més dificultats, més pujades, més rampes dures de les que hi ha hagut fins ara. Però és el que hi ha; pocs diners per a la Volta, pocs patrocinadors, retransmissió de baix cost. Ja és un miracle que es pugui organitzar. I sort dels voluntaris de la prova, jubilats, entusiastes enamorats de les bicis, que treballen com xavals, una setmana de passió: van començar amb Luis Ocaña, van veure Miguel Induráin i ara aplaudeixen el nét que els agradaria tenir: Contador.

Ell aprofitarà el territori que hi ha. Avui, de totes maneres, s'ha endurit l'arribada a la Molina, en referència a la dissenyada l'any passat. Avui és un dia clau. Però, compte, perquè Rolland encara compta amb més de dos minuts d'avantatge.