CICLISME

Valverde és únic

El ciclista murcià guanya a l'esprint la segona etapa de la Volta

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Alejandro Valverde és únic en la seva espècie. És irrepetible i un ciclista capaç de guanyar en qualsevol terreny fins i tot, com aquest dimarts a Olot, a l'esprint. Hauran de passar molts anys perquè aparegui un corredor com ell. Cometrà errades. És veritat. Però, tal com diu, a ell se n'hi veuen més perquè sempre va davant.

La crònica també es podria titular com la d'un guanyador per accident, perquè no tenia la intenció de vèncer a Olot sinó ajudar en l'arribada el seu company, murcià com ell, José Joaquín Rojas. Però ha mirat cap enrere, ha vists que tots els perseguien molt ràpid i que hi havia un risc imminent que atrapessin ‘Rojillas’.

"Per això, no m'ho pensat dues vegades i he anat per la victòria. De fet, com que la carretera estava mullada (ha plogut tot el dia) era tan perillós anar davant com darrere", ha explicat Valverde després d'aconseguir la victòria, la segona de la temporada, que ja es refresca també amb segons i tercers llocs, a Mallorca, a Qatar i a la preciosa Strade Bianche, a Itàlia.

Eufòria i estranyesa

Valverde ha esgarrapat uns segons en una general de la ronda catalana que segueix liderada pel polonès Maciej Petarski i amb el perillós Pierre Rolland a la segona plaça de la general.

Notícies relacionades

Ha guanyat el mateix dia en què Alberto Contador ha sabut que, almenys de manera provisional, si no definitiva, s'ha quedat sense director esportiu, ja que Oleg Tinkov, el milionari i alhora excèntric propietari del Tinkoff Saxo, ha apartat de l'equip Bjarne Riis, "una persona molt important en la meva carrera esportiva", segons les paraules del corredor madrileny.

Amb aquest ambient, entre l'eufòria de Valverde i l'estranyesa de Contador, s'afrontarà dimecres la tercera etapa, amb sortida i arribada a Girona i l'alt dels Àngels, com a jutge de la jornada.