CONFLICTE INSTITUCIONAL

Villar torna a la càrrega i afirma que Cardenal «no diu la veritat»

El president de la federació assegura que els comptes estan auditats

1
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO
MADRID

Tres dies després d'oferir diàleg al Consell Superior d'Esports (CSD) «per solucionar les situacions existents en el futbol espanyol», Ángel María Villar, president de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), ha tornat a la carrega contra Miguel Cardenal, secretari d'Estat per a l'Esport, de qui assegura que «no diu la veritat», ja que els comptes federatius estan auditats.

La treva ha durat molt poc. Villar ha tornat a sortir de la trinxera per carregar contra el CSD, ja que el seu  president li va demanar la setmana passada que «compleixi la llei i permeti auditar els comptes». En un extens comunicat de nou punts, Villar sosté que l'organisme que presideix «ha complert sempre amb la Llei de l'Esport de manera escrupolosa i que els seus comptes han estat revisats per auditors enviats pel CSD». Es refereix a la firma BDO, que va apuntar que els comptes de l'exercici 2013 «expressen una imatge fidel de la situació financera de la RFEF el 31 de desembre del 2013».

Notícies relacionades

La nota parla d'una segona auditoria encarregada per la RFEF a la firma Gescontrol l'11 d'abril del 2014 i afegeix que l'actitud de Cardenal «incorre en un abús de dret i poder». L'escrit acaba dient: «¿On és el senyor Ministre de Cultura, Educació i Esport?».

RESPOSTA DEL CSD / El CSD va respondre assenyalant que la RFEF «no ofereix una visió ajustada a la realitat» i afegeix que les auditories que fa el CSD «s'hauran de sotmetre anualment a auditories financeres i, en el seu cas, a informes de revisió limitada, sobre la totalitat de les despeses». Insisteix que la federació no ha atès la petició de donar part de la informació requerida pels auditors en l'exercici del 2013.