FUTBOL AMERICÀ

Brady apunta a la llegenda contra els Seahawks a la Super Bowl

Només dos 'quaterbacks' han guanyat quatre títols: Bradshaw i Montana

Els New England Patriots buscaran aquesta nit a Miami sumar el seu quart títol

Tom Brady, dels New England Patriots, durant un entrenament, divendres.

Tom Brady, dels New England Patriots, durant un entrenament, divendres. / AFP / ELSA

1
Es llegeix en minuts
JOSÉ MARÍA EXPÓSITO / BARCELONA

Ni les cases d'apostes tenen gaire clar qui és aquesta nit (C+1. 0.00 h) el favorit a la Super Bowl. Els Seattle Seahawks, vigents campions, i els New England Patriots han estat, sens dubte, els millors equips de la temporada en les seves respectives conferències. Per Tom Brady, el quarterback dels Patriots, hi ha molt més que un títol en joc. El marit de la model Gisele Bündchen té a les seves mans entrar a la llegenda de la NFL si guanya una quarta Super Bowl, però han passat nou llargs anys des que va aixecar la tercera i des d'aleshores ja ha perduts dues finals.

Després de fer campions els Patriots el 2002, el 2004 i el 2005, Brady s'enfronta amb 37 anys al repte que no va superar el 2008 i el 2012. Només dos quarterbacks han conquistat quatre trofeus Vince Lombardi: Terry Bradshaw i l'ídol de joventut de Brady, Joe Montana. Aquesta nit els pot igualar algú que va haver d'esperar a la sisena ronda del draft del 2000 per ser elegit (en el lloc 199). «Fins i tot si no guanya, ja és un dels millors de la història», defensa Dan Marino, un altre mite de la NFL.

WILSON, ESTRELLA EMERGENT

Notícies relacionades

«Som dos equips sense debilitats, serà una lluita permanent i el qui aguanti més s'endurà la victòria», pronostica Brady, que s'enfrontarà a un quarterback 11 anys més jove, Russel Wilson, que va guanyar la Super Bowl l'any passat i que es va consagrar fa 15 dies al dirigir la històrica remuntada dels Seahawks contra els Green Bay Packers en la final de conferència. A dos minuts del final perdien 16 a 7, però van forçar la pròrroga i es van guanyar el dret a defensar la corona.

Si ho aconsegueix, ho celebrarà amb la cantant Katy Perry, amiga declarada i rumorejada nòvia des que ahir, en la presentació del xou que protagonitzarà durant el descans, confessés: «M'encanten els Seahawks per Russell Wilson».