ESCACS

Magnus Carlsen reté el ceptre mundial d'escacs

El noruec ha derrotat l'indi Viswanathan Anand en l'11a partida del campionat disputat a Sotxi

El noruec Magnus Carlsen (esquerra) i l’indi Vishwanathan Anand, durant l’11a partida pel títol mundial d’escacs, a Sotxi.

El noruec Magnus Carlsen (esquerra) i l’indi Vishwanathan Anand, durant l’11a partida pel títol mundial d’escacs, a Sotxi. / EFE / IEVGUENI REUTOV

1
Es llegeix en minuts

Magnus Carlsen segueix sent el rei dels escacs. El noruec ha derrotat aquest diumenge l'indi Viswanathan Anand en l'11a partida del campionat pel ceptre mundial, disputat a la ciutat russa de Sotxi (mar Negre) i ha retingut la seva corona.

En una partida marcada per una tensa lluita posicional al centre del tauler, Carlsen ha aconseguit amb les blanques el punt de la victòria (6,5-4,5). El gran mestre indi, en un error de càlcul, ha sacrificat qualitat en el flanc de la dama i ha reconegut la seva derrota en el moviment 45 després de poc més de quatre hores de joc.

Notícies relacionades

El campió mundial, de 23 anys, ha obtingut el 60% de la bossa del campionat mundial, xifrada en un milió d'euros, mentre que la resta ha anat a parar al seu rival. De les onze partides disputades a Sotxi, Carlsen n'ha guanyat tres, i Anand, una. Les set restants han acabat en taules.

En la roda posterior a la partida, el noruec s'ha mostrat, en general, satisfet amb el nivell de joc que ha exhibit. "Ha sigut un torneig molt dur des del començament", ha admès el campió mundial, al qual Garri Kaspàrov va definir com una barreja entre Anatoli Kàrpov i Bobby Fischer.

Temes:

Escacs