OLIMPISME

El COI reconeix de manera provisional el Comitè Olímpic de Kosovo

La decisió pretén "dissipar les incerteses dels esportistes", que ara "podran participar en els tornejos de classificació per als Jocs de Rio"

1
Es llegeix en minuts

El Comitè Executiu del Comitè Olímpic Internacional (COI) ha atorgat el seu reconeixement provisional al Comitè Olímpic de Kosovo i proposarà que sigui admès definitivament en la seva pròxima sessió, que se celebrarà a Mònaco al desembre. Creat el 1992, té més de 30 federacions nacionals afiliades, 13 d'elles olímpiques. Entre aquestes últimes, sis són membres oficials de les seves respectives federacions internacionals, mentre que les altres set ho són també amb caràcter provisional.

Notícies relacionades

El COI considera que el Comitè Olímpic de Kosovo compleix els requisits establerts a la Carta Olímpica per al seu reconeixement, tant els de caràcter esportiu i tècnic com els relacionats amb la definició de país a la regla 30.1 com a "Estat independent reconegut per la comunitat internacional". "La decisió s'ha pres en interès dels esportistes de Kosovo i per dissipar les incertesa que puguin tenir. Els permetrà participar en els tornejos de classificació per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016 i en futures edicions", afegeix.

La decisió ja ha causat malestar a Sèrbia, ja que, encara que Kosovo es va independitzar el 2008, les autoritats sèrbies no han acceptat la seva autonomia. De fet, el Comitè Olímpic de Sèrbia ha advertit que estableix "un mal precedent", ja que Kosovo no ha estat admès com a membre de l'ONU, encara que sí que ha estat reconegut com a país per 108 dels 193 membres de les Nacions Unides.

Temes:

Kosovo