FUTBOL 3 LA PRÒXIMA CITA DE LA SELECCIÓ

Catalunya viatjarà a San Mamés per jugar l'amistós de Nadal

Euskadi serà el rival en el centenari del primer duel entre els dos equips

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL / BARCELONA

Per segona vegada en els últims 20 anys, la selecció catalana de futbol es desplaçarà per al tradicional partit amistós que acostuma a disputar durant les festes de Nadal. Ja ho va fer el desembre del 2007, quan va jugar a San Mamés contra la selecció d'Euskadi. El 28 de desembre vinent, Catalunya tornarà a viatjar a Bilbao, en aquesta ocasió al Nou San Mamés, per enfrontar-se una altra vegada a la selecció basca. El partit s'emmarcarà en el centenari del primer partit entre els dos combinats, que va tenir lloc el 3 de gener de 1915 al vell estadi de l'Athletic de Bilbao. En aquella ocasió, Euskadi es va imposar per 6-1, amb quatre gols del davanter que ha donat nom al trofeu de màxim golejador a la Lliga espanyola, Pitxitxi. Pagaza i Patricio també van anotar pels bascos, mentre que Armet va salvar l'honor català.

Notícies relacionades

Uns 6.000 espectadors van presenciar aquell remot partit. El 29 de desembre del 2007, en canvi, van ser 40.000 els que gairebé van omplir el camp per assistir a l'últim desplaçament de la selecció catalana. Igual que dos mesos i mig abans al Camp Nou (2-2), el partit entre les dues seleccions va acabar en empat, en aquest cas 1-1, amb gols d'Aduriz i Bojan, i amb Iríbar de seleccionador basc i Pere Gratacòs, al bàndol català. La desgràcia van ser les lesions, Etxebarria pel costat basc i, la més greu, la del meta blaugrana Albert Jorquera.

La Federació Catalana de Futbol ha estat buscant durant els últims mesos un rival per al seu amistós anual, però les gestions (amb Croàcia estaven molt avançades) no havien acabat de fructificar. El president de la catalana, Andreu Subies, i el de la federació basca, Luis Maria Elustondo, van arribar finalment a un acord per reeditar un duel que ja és tradicional. Serà la segona vegada que Gerard López dirigirà la selecció ca­talana.