CICLISME

Valverde li pren a Contador el liderat mundial

El vencedor de la Vuelta ha caigut en l'últim quilòmetre de la clàssica de Llombardia, en què el murcià ha acabat segon

El podi de la clàssica de Llombardia: l’irlandes Dani Martin, el guanyador, entre el murcià Alejandro Valverde (esquerra), segon, i el portuguès Rui Costa, tercer.

El podi de la clàssica de Llombardia: l’irlandes Dani Martin, el guanyador, entre el murcià Alejandro Valverde (esquerra), segon, i el portuguès Rui Costa, tercer. / AFP / LUK BENIES

1
Es llegeix en minuts

Tenia dues oportunitats i a la primera ha aconseguit el seu objectiu. Alejandro Valverde (Movistar) li ha pres aquest diumenge la primera posició en el rànquing del World Tour Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) després d'acabar segon la clàssica de Llombardia i gràcies a la caiguda del guanyador de la Vuelta en l'últim quilòmetre. En principi, tots dos tornaran a coincidir a Pequín la setmana que ve, l'última competició de l'any, encara que el de Pinto s'ha obert una de les ferides al genoll que es va produir en el darrer Tour de França i haurà de sotmetre's a una revisió.

Notícies relacionades

L'irlandès Dani Martin (Garmin Sharp), que no figurava entre els favorits, s'ha adjudicat la prova, de 254 quilòmetres de recorregut i amb sortida a Como i meta a Bèrgam. La carrera, que juntament amb la París-Roubaix, la Lieja-Bastogne-Lieja, l'Amstel Gold i la Milà-San Remo forma part de les cinc grans clàssiques del ciclisme mundial, s'ha decidit gràcies a un atac en els metres finals.

Segon ha entrat Valverde, i tercer, el portuguès Rui Costa (Lampre), que per primera vegada ha lluït la samarreta oficial del Lampre, ja que durant tota la temporada ha vestit l'arc de sant Martí de campió del món del 2013. El català Joaquím 'Purito' Rodríguez (Katuixa), que aspirava a convertir-se en el primer corredor que encadenava tres victòries seguides en aquesta carrera des que Fausto Coppi va culminar la seva ratxa de quatre el 1949, només ha estat vuitè.