REIAL MADRID

Florentino respon a Di María

«No vam acceptar el que demanava perquè només ho supera Cristiano», diu Pérez

3
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

Quatre dies després de la patacada a Anoeta, Florentino Pérez no va tenir cap més remei que donar la cara per explicar les sortides de Di María i Xabi Alonso, dues absències que per a molts han debilitat la carcassa de l'equip, tot i que el dirigent blanc mantingui que l'equip «és espectacular». Malgrat que el jugador argentí ha apuntat que la seva marxa no ha estat per diners, el president del Madrid assegura que l'ara jugador del Manchester United perseguia uns ingressos que, «a excepció de Cristiano, no té ningú». D'Alonso en va dir que «està en els últims anys de la seva carrera i havia demanat anar-se'n».

Ho tenia tot ben preparat. Des dels folis amb les respostes fins a les previsibles preguntes sobre temes tan calents com Falcao, Di María, Alonso o Cristiano fins i tot el missatge dirigit a Ancelotti perquè recondueixi l'equip, cosa per a la qual, segons Pérez, es necessita millorar en l'aspecte «tàctic, físic i de concentració perquè després de mitja hora màgica a Anoeta vam sortir del partit».

Crítiques de Cristiano

Una derrota que va posar nerviosa l'afició blanca i que va atribuir en part a les sortides de Di María i Xabi Alonso. Tot això ho ha conegut de primera mà Florentino gràcies a les enquestes a què ha tingut accés i que l'han portat a intentar aplacar el profund malestar existent en bona part de l'afició. Sobre Di María, va dir que el club li havia fet la millor oferta que podia fer. «Cap jugador pot tenir aquells ingressos, excepte Cristiano, i no ho va acceptar. Les seves pretensions eren lícites, però si les haguéssim acceptat s'hauria posat en perill l'estabilitat financera del club. Vam decidir incorporar James. Sempre se'n va el millor i el que arriba és qüestionat. Sempre dic que un jugador amb contracte se'n va perquè vol», va explicar Florentino.

Un altre dels assumptes calents els últims dies ha tingut a veure amb les queixes de Cristiano per la manera de fer les coses per part del president del Madrid. «Si jo manés, potser no faria les coses així», va dir l'astre portuguès. Una afirmació que no sembla haver preocupat Pérez, almenys de portes enfora. «El conec bé. La seva lleialtat ha sigut inqüestionable. Hi parlo molt i tenim una gran relació. Fins i tot m'ha regalat una rèplica de la Pilota d'Or. He escoltat les seves declaracions senceres i com que el conec no tinc dubtes que no ha volgut qüestionar la política del club», va dir Florentino.

El president tampoc es va immutar davant el desig de Cristiano de tornar algun dia al Manchester. «És una mostra d'afecte a un club on va estar molt temps, tot i que aquestes coses és millor que les hi preguntin a ell», va afegir Pérez.

La decisió d'Alonso

També es va referir al possible fitxatge de Falcao. Va assegurar que no haver-lo fitxat no té res a veure amb el fet que Jorge Mendes, representant de diversos jugadors del Madrid, entre ells Cristiano, sigui l'agent del colombià.

Notícies relacionades

L'assumpte de la sortida d'Alonso al Bayern Munic el va despatxar assegurant que el tolosà va demanar anar-se'n. «Està en els últims anys de la seva carrera i hem respectat la seva decisió de marxar pel seu gran comportament. Creiem que amb Kroos i Illarramendi està ben coberta la seva posició. També vam decidir que es quedés Khedira. Tot això ho vam valorar amb Alonso i amb el tècnic», va dir Pérez, tot i saber que Ancelotti volia fer jugar junts Alonso i Kroos, com va revelar.

En el capítol econòmic, Florentino va anunciar que el Madrid va ingressar 603,9 milions d'euros la temporada passada. El superàvit va ser de 38,5 milions, mentre que el deute es va rebaixar un 21% fins a situar-se en 71,5 milions el 30 de juny del 2014.