FUTBOL

San Lorenzo es corona campió de la Copa Libertadores (1-0)

L'equip argentí derrota el Nacional del Paraguai i aconsegueix la seva classificació per al pròxim Mundial de Clubs

Walter Kannemann, del San Lorenzo, aixeca la Copa Libertadores.

Walter Kannemann, del San Lorenzo, aixeca la Copa Libertadores. / VICTOR R. CAIVANO (AP)

2
Es llegeix en minuts

San Lorenzo s'ha coronat aquest dijous per primera vegada en la seva història campió de la Copa Libertadores d'Amèrica, al derrotar per 1-0 el Nacional del Paraguai, i a més ha aconseguit la seva classificació per al pròxim Mundial de clubs, que es disputarà al Marroc al desembre.

Amb un gol de Néstor Ortigoza de penal, el conjunt argentí ha situat per primera vegada el seu nom entre els campions del continent i, d'aquesta manera, ha pogut saldar un deute històric en els seus 106 anys de vida.

El triomf ha estat suficient per a la coronació després de l'agònic empat 1-1 registrat dimecres a l'estadi Defensores del Chaco d'Asunción. La definició d'aquesta 55 edició del torneig continental ha estat marcada pels nervis de dos equips que buscaven la seva consagració per primera vegada.

El conjunt local, impulsat per un públic que ha omplert l'estadi Nuevo Gasómetro, s'ha encomanar ràpidament de l'estat d'ansietat, fonamentalment en els seus defenses centrals Santiago Gentiletti i Mauro Cetto, que s'han mostrat estranyament imprecisos.

Per la seva part, l'equip paraguaià ha optat per un joc intens en la marca amb desplegament a tot el camp amb Fredy Barreiro i Derlis Orué generant pressió sobre l'última línia del Ciclón

En el minut 35 una pilota ha complicat la defensa de l'equip paraguaià i un centre d'espatlla de Cauteruccio ha anat a parar a la mà de Ramón Coronel. L'àrbitre Sandro Ricci no ha dubtat i ha xiulat el penal que Néstor Ortigoza ha convertit en el gol que ha desencadenat el deliri a les tribunes de l'estadi. A partir d'aquest moment, el Nacional ha intentat sortir a buscar l'empat, però l'ansietat s'ha anat apoderant d'un conjunt a qui cada vegada li costava més portar perill a l'àrea rival.

En el començament del segon temps, i amb el resultat a favor, San Lorenzo s'ha asserenat i ha pogut controlar la pilota i els temps amb Leandro Romagnoli com a principal baluard. 

El temps lentament s'ha anat extingint i, després dels últims canvis en els dos equips, San Lorenzo ha controlat el joc i ha explotat amb el final del partit decretat pel brasiler Sandro Ricci.

A més, la coronació com a campió d'Amèrica li permet al Ciclón argentí classificar-se per al Mundial de clubs al Marroc i definirà la Recopa Sud-americana.

Fitxa tècnica

1. San Lorenzo: Sebastián Torrico; Julio Buffarini, Mauro Cetto, Santiago Gentiletti i Emanuel Más; Héctor Villalba (m.80, Enzo Kalinski), Néstor Ortigoza, Juan Mercier i Leandro Romagnoli (m.88, Walter Kanneman); Mauro Matos i Martín Cauteruccio (m.65, Gonzalo Verón). Entrenador: Edgardo Bauza.

0. Nacional: Ignacio Don; Ramón Coronel, Raúl Piris, José Cáceres i David Mendoza; Marcos Melgarejo (m.88, Hugo Lusardi), Marcos Riveros, Silvio Torales i Derlis Orué (m.51, Braian Montenegro); Julián Benítez (m.83, Julio Santa Cruz) i Fredy Bareiro. Entrenador: Gustavo Moriñigo.

Gol: 1-0, m.36: Néstor Ortigoza, de penal.

Notícies relacionades

Àrbitre: El brasiler Sandro Ricci ha amonestat Mercier, Coronel, Julián Benítez i Mendoza.

Incidències: Partit de tornada per la final de la Copa Libertadores d'Amèrica jugada a l'estadi Nuevo Gasómetro Pedro Bidegain, de la ciutat de Buenos Aires, davant uns 48.700 espectadors.