ELS CAMPIONATS D'EUROPA D'ATLETISME

Espanya envia 74 atletes a Zuric i espera 5 medalles

Beitia, Martín, García, Martos, Vivas i López estan entre els 5 millors

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL
BARCELONA

Un equip molt nombrós, però escasses expectatives. Aquest és el resum de la selecció facilitada ahir per als pròxims Europeus de Zuric (12 a 17 d'agost), on Espanya es conformaria amb cinc medalles i una quinzena de llocs de finalista (vuit primers). Un balanç molt similar al de fa dos anys a Hèlsinki, amb la diferència que llavors, al ser any olímpic, hi havia moltes menys proves en el programa (marxa, marató, carreres de fons) de les que hi haurà a la ciutat suïssa. El llistó de les 15 medalles de Munic 2002 ja queda molt lluny.

Notícies relacionades

«El nostre verdader potencial es reflecteix en el fet de portar un equip tan nombrós amb unes marques mínimes tan dures», va argumentar el director tècnic, Ramón Cid, en la presentació d'ahir d'un equip de 74 atletes (43 homes i 31 dones), el tercer més nombrós de la història. Els veterans García Bragado (44), Jesús España (35) -tots dos dues vegades medallistes-, Nuria Fernández (37) i Ruth Beitia (35)

-amb un títol cada una- encapçalen l'equip, en què destaquen els obstaculistes Víctor García, Sebastián Martos i Diana Martín, el marxador Miguel Ángel López i el pesista Borja Vivas, tots entre els cinc millors europeus de l'any, com Beitia. Eusebio Cáceres (longitud) i Manuel Omedo (1.500) també opten a aconseguir medalla.