CICLISME

Valverde guanya la Clàssica de Sant Sebastià i ja és número u del món

El ciclista murcià s'ha escapat en el descens del mont Igeldo i ha vençut per davant de Mollema i Purito

Alejandro Valverde celebra la seva victòria a la Clàssica Sant Sebastià, al travessar la meta.

Alejandro Valverde celebra la seva victòria a la Clàssica Sant Sebastià, al travessar la meta. / EFE / JAVIER ETXEZARRETA

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Alejandro Valverde segueix regnant, dia a dia, any a any, dècada a dècada. Segueix sent, agradi o no, una aposta segura. Arribarà quart a París, encara que li hauria agradat fer-ho tercer, segon i, per descomptat, primer. I venç al febrer, a la primavera i a l'estiu. I seguirà intentant-ho a l'octubre, amb el Mundial de Ponferrada, el gran repte de la temporada 2014, per sobre del Tour, carrera que en cap moment va dir que havia de guanyar. Valverde s'ha imposat aquest dissabte a la Clàssica de Sant Sebastià, la segona victòria que ha aconseguit en l'única prova World Tour d'un dia que se celebra a Espanya. Gràcies a aquest triomf s'ha situat com a número u del món, per davant d'Alberto Contador, Vincenzo Nibali i Nairo Quintana.

Notícies relacionades

El ciclista murcià és classicòman, en cas contrari no hauria guanyat dues vegades la Lieja-Bastogne-Lieja i dues més la Fletxa Valona ni hauria trepitjat el podi de l'Amstel Gold Race. Si no fos classicòman tampoc tindria en el seu poder cinc medalles als Mundials, encara que li falti l'or, del qual tan a prop va estar a Florència. Però també és ciclista d'una setmana: dues vegades ha guanyat el Critèrium del Dauphiné i la Volta en una ocasió. I, per descomptat, corredor de tres setmanes, amb un triomf a la Vuelta i sempre candidat a la general al Tour, encara que cada vegada li passi alguna cosa, alguna cosa que li impedeix disfrutar a París, encara que en ocasions, com aquest any, hagi estat una falta de forces en la recta final de la carrera.

A Sant Sebastià, amb nou traçat, les forces no li han fallat. Sense el protagonisme d'altres vegades de Jaizkibel, la prova basca ha reservat la sentència en una pujada curta i explosiva a la muntanya Igeldo, on han atacat Valverde, Purito Rodríguez Mikel Nieve. En la baixada s'ha escapat Valverde, autopista cap a l'èxit, a recuperar les sensacions perdudes al Tour, amb la mirada posada en la Vuelta i amb els punts suficients a la seva motxilla per impulsar-se a la primera plaça de la classificació mundial. Bauke Mollema ha estat segon, i Purito, tercer. Valverde el 2003 ja guanyava. El 2014 segueix fent-ho.