La pugna per la porteria

Tres aspirants per cobrir el buit de Valdés

Ter Stegen, Bravo i Masip comencen a competir per la porteria del Barça

Bravo, Ter Stegen i Masip, en un entrenament en la concentració de l’equip a Anglaterra.

Bravo, Ter Stegen i Masip, en un entrenament en la concentració de l’equip a Anglaterra. / JOSEP MARIA AROLAS

2
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ
BURTON-UPON-TRENT ENVIAT ESPECIAL

Són tres per a un lloc que ha patit una revolució, una sacsejada gairebé sense precedents, perquè dels tres que  hi havia ja no en queda cap. Valdés va decidir marxar, i ara està pendent del seu genoll i de trobar equip; Oier se'n va anar, cansat d'esperar en l'anonimat, i es va liquidar el contracte de Pinto, més estirat que un xiclet. Desapareguts tots tres, n'arriben uns altres tres amb tota la il·lusió del món per lluitar per la titularitat de la porteria del Barça, un lloc que ha tingut un únic amo en l'última dècada i a qui Ter Stegen, Bravo i Masip, amb tot el respecte, desitgen fer oblidar ben aviat. Cosa que no serà gens fàcil.

«És un repte important ocupar el lloc de Valdés, ha deixat un llegat enorme, però jo vinc amb les ganes de deixar el meu propi llegat», va afirmar ahir Bravo, el més gran (31 anys), un meta experimentat (vuit temporades a la Reial Societat i fix en la selecció de Xile) que ha deixat la titularitat d'Anoeta per intentar materialitzar un somni que afronta amb confiança i ambició: «No m'entreno per entrar en rotacions amb altres porters, sinó per ser titular i jugar sempre». ¿I la pressió del Camp Nou? «Sí que he notat aquesta pressió aquí, però també la pateixo amb Xile, on tinc tot un país  al darrere. És una cosa que em motiva».

Un traductor improvisat

La competència existeix i serà dura, però tots tres mostren una bona sintonia. «Encara no hem tingut gaire temps per conèixer-nos, però Bravo i Masip són bona gent, ens divertim en els entrenaments», assegura Ter Stegen, el més jove del trio (22 anys) i que ja ha deixat mostres del seu joc de peus. «Milloro una mica cada dia i vull aprendre com més ràpid millor», afegeix el meta alemany, encara amb problemes amb l'idioma. «Quan tinc un dubte important, Rakitic m'ajuda», revela, ja que el jugador croat també parla alemany després d'estar quatre anys a la Bundesliga.

«Amb Ter Stegen parlo una mica en anglès, en espanglish, una mica de català també... Coneix la paraula preparats», explica entre rialles Masip, el que més coneix el Barça i Luis Enrique, de la seva etapa al B. «No crec que per ser del planter tingui menys opcions de ser titular». ¿I com veuria les rotacions? «Amb el míster ja ho vaig viure en el filial, m'alternava amb Olazábal», recorda el de Saba-dell (25 anys), que té un clar referent: «Valdés és el mirall on sempre m'he mirat. És el millor porter que he vist en  ma vida».

Notícies relacionades

Doncs ara tindrà la possibilitat d'ocupar el seu lloc, un repte en el qual està ficat amb els seus dos companys. Tots tres mirant-se de reüll en els entrenaments, tractant d'esbrinar les virtuts i els defectes de cada un i avaluant si serà complicat aconseguir les claus de la porteria. Dos semblen sortir amb avantatge, Ter Stegen i Bravo, encara que el primer missatge del míster va ser clar que no tindrà manies: «Si es jugués ara el primer partit de Lliga, Masip seria el titular».

A tots tres els costa parlar de les seves virtuts i no aprofundeixen en les dels seus competidors més enllà dels tòpics habituals. Normal, s'ha d'escombrar cap a casa. La porteria del Barça busca amo.