RONDA FRANCESA

Kittel triomfa a la festa de Nibali a París

El mallot groc s'emociona al podi dels Camps Elisis

Vincenzo Nibali, a la part més alta del podi de París, al proclamar-se vencedor del Tour 2014. / AFP / KENZO TRIBOUILLARD

Vincenzo Nibali, a la part més alta del podi de París, al proclamar-se vencedor del Tour 2014.
Vincenzo Nibali, escortat per Jean-Christophe Peraud (esquerra) i Thibaut Pinot (dreta), el podi de la 101a edició del Tour
Vincenzo Nibali celebra la seva victòria al Tour amb la resta de l’equip Astana, a les portes de París.
El pilot circula al costat del museu del Louvre, en l’última etapa del Tour.
Vincenzo Nibali, guanyador del Tour, passa per l’Arc del Triomf de París, en l’última etapa de la ronda francesa.

/

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / París (Enviat especial)

La festa va ser completa per a Vincenzo Nibali, el setè italià que ha arribat vestit de groc a París. Amb emoció i en alguns moments amb la veu entretallada ha llegit un comunicat que portava escrit, en què ha agraït als directors, als auxiliars i a la seva família el suport rebut en el somni de guanyar el Tour.

Notícies relacionades

Marcel Kittel, el velocista alemany, ha sumat la seva quarta victòria. Ha guanyat la primera i l'última etapa, igual que va fer el 2013, en un circuit pels Camps Elisis que ha resultat més accidentat que en altres precedents. Jean Christophe Péraud, el segon classificat, s'ha emportat l'ensurt de la tarda al caure a terra i despenjar-se del gran pilot. Entre els cotxes de la direcció de carrera ha aconseguit enllaçar.

Ha sonat l'himne italià. A Nibali se li han envermellit els ulls, mentre el públic parisenc ha victorejat tant Péraud com Thibaut Pinot, sobretot quan ha pujat al podi a recollir el mallot blanc com a vencedor entre els menors de 25 anys. Peter Sagan ha conquistat el mallot verd de la regularitat, i Rafal Majka, el de punts, com a reconeixement al millor escalador de la carrera, una classificació per la qual va lluitar Purito Rodríguez, al final tercer. El conjunt francès Ag2R, el de Péroud i Romain Bardet, es va proclamar millor equip del Tour 2014. Alejandro Valverde ha arribat com a millor espanyol, encara capcot, tot i que més recuperat del cop moral de dissabte.