Un confiat Valverde es juga aquest dissabte el podi en la contrarellotge final

El pilot, durant l’etapa entre Maubourguet i Bergerac.

El pilot, durant l’etapa entre Maubourguet i Bergerac. / AP / CHRISTOPHE ENA

1
SERGI LÓPEZ-EGEA / Bergerac (Enviat especial)

El Tour del 2014 no passarà a la història com la carrera de la calor. Els ciclistes només van suar de veritat en les jornades que van transitar pels Alps. La resta de dies, el sol s'ha amagat, i fins i tot ha plogut o les tempestes, amb llamps i trons, han castigat els ciclistes. I aquest divendres, a Bergerac, a dos dies dels Camps Elisis, no ha estat l'excepció. Una caiguda múltiple, que s'ha produït a la zona dels tres últims quilòmetres de seguretat, ha afectat múltiples corredors, entre ells Romain Bardet, que se n'ha anat a terra, i Thibaut Pinot, que ha entrat tallat, igual que el líder Vincenzo Nibali. No obstant, a tots se'ls ha atribuït el mateix temps.

El caos provocat per la caiguda ha facilitat la victòria de Ramunas Navardaskuas, que corria fugat. Sense organització per darrere, el corredor lituà ha obsequiat el conjunt nord-americà del Garmin amb la seva primera victòria en aquest Tour, on tant costa que les escapades fructifiquin.

La ‘grande boucle’ queda pendent de la contrarellotge final d'aquest dissabte, entre Bergerac i Périgueux, el recorregut al revés i més curt de la històrica ‘crono’ que Miguel Induráin va guanyar el 1994 i que li va valer el sobrenom de ‘Tirà de Bergerac’. En l'etapa, amb el groc amarrat per Nibali, de 54 quilòmetres, Alejandro Valverde, ara quart, es juga la possibilitat de pujar diumenge al podi de París. Confiant en les seves possibilitats, el corredor murcià ha de restar 15 segons a Pinot i només dos a Peraud, a qui ha derrotat en ocasions precedents sempre que s'ha jugat alguna posició en la general. “Cal estar confiat en un recorregut que conec i que m'agrada”, ha afirmat el líder del Movistar en la meta de Bergerac.