RONDA FRANCESA

El Movistar aplana el camí del podi per a Valverde

Rogers guanya la primera etapa als Pirineus, on el conjunt espanyol noqueja Bardet i Van Garderen

El Movistar aplana el camí del podi per a Valverde

AFP / ERIC FEFERBERG

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Bagnères-de-Luchon (Enviat especial)

Només es pot treure una lectura positiva per a Alejandro Valverde en la primera de les tres etapes pels Pirineus de la 101a edició del Tour de França, on aquest dimarts el conjunt Movistar, amb un extraordinari treball per al seu líder, ha aconseguit noquejar Romain Bardet Tejal van Garderen, que amenaçaven el ciclista murcià en el seu repte per pujar al podi de París. La primera plaça, la de Vincenzo Nibali, no ha trontollat en cap moment, encara que el conjunt espanyol ha aconseguit aïllar el mallot groc, que en la decisiva ascensió a Balès s'ha quedat sense gregaris.

Michael Rogers ha estat el millor en la previsible fuga: ha aguantat i s'ha jugat la victòria. L'australià, que ja va guanyar dues etapes al Giro, ha evidenciat el que ja es va comprovar dissabte passat amb Rafal Majka. Alberto Contador tenia el millor equip per a la muntanya en molts Tours, fet que augmenta la ràbia per la seva caiguda i abandonament als Vosges.

Pinot, al nivell de Nibali

La 16a etapa també ha servit per veure que Thibaut Pinot és un extraordinari escalador, el més fort de la carrera, aquest dimarts al mateix nivell o fins i tot millor que Nibali, ja que en els últims metres de Balès ha distanciat primer Valverde i després l'italià, que han preferit no respondre al potent esprint de la jove figura francesa. Sabien que el descens no és la seva principal habilitat amb 21 quilòmetres per a la meta de Bagnères-de-Luchon.

Notícies relacionades

Joaquim 'Purito' Rodríguez ha cedit per només un punt el mallot de llunes com a líder de la muntanya a Majka, que ha puntuat en la cota de quarta categoria que figurava al quilòmetre 25 de l'etapa. La intenció del corredor català és escapar-se camí del pla d'Adet per amarrar la classificació de la muntanya, el seu objectiu en aquest Tour.

Aquest dimecres, segona jornada pirinenca, explosiva i carregada d'obstacle rere obstacle: Portillon, Peyresourde, Val Louron i la pujada final al pla d'Adet, amb la discussió de si és més etapa reina que la següent, amb arribada a Hautacam i pas previ pel Tourmalet.