OPEN BRITÀNIC DE GOLF

Sergio García es queda a dos cops de la gesta

El jugador castellonenc crea dificultats en l'última jornada a McIlroy, que suma el seu tercer gran

McIlroy, amb la gerra de claret que l’acredita com a guanyador de l’Open Britànic.

McIlroy, amb la gerra de claret que l’acredita com a guanyador de l’Open Britànic. / AFP / ANDREW YATES

2
Es llegeix en minuts

El nord-irlandès Rory McIlroy ha guanyat aquest diumenge el seu tercer torneig gran a l'imposar-se des del principi fins al final en la 143a edició de l'Open Britànic de golf, disputat en el camp anglès Royal Liverpool, a Hoylake, on l'espanyol Sergio García ha acabat segon a dos cops tras atacar en la jornada final i rozar la gesta.

McIlroy, de 25 anys, uneix el títol en aquest 'major' als aconseguits anteriorment a l'Open dels Estats Units de 2011 i al Campionat de la PGA de 2012. Només li queda guanyar el Masters per completar el Grand Slam. Va acabar la quatre rondes de l''Open' amb 271 impactes totals, 17 sota el par.

A la defensiva

En el quart i últim dia, McIlroy va entregar la pitjor de les seves targetes en el cap de setmana en el 'links' de Hoylake (71) després d'haver fet 66, 66 i 68 en les tres primeres rondes. No obstant, el nord-irlandès va saber aguantar l'atac de Sergio García en la recta final del torneig, quan més ho necessitava. McIlroy, que va arribar a ser el número u mundial, va viure l'any passat una complicada temporada. El seu actual ressorgiment ha coincidit amb la ruptura de la seva relació sentimental amb la tennista danesa Caroline Wozniacki, que poques hores abans s'apuntava el triomf en la final del torneig d'Istanbul.

Sergio García, que encara no ha aconseguit guanyar un gran, va buscar el triomf en la jornada final. Per fer-ho va atacar des del principi. Va començar a set cops del nord-irlandès i va aconseguir situar-se amb un desavantatge de només dos quan quedaven cinc forats per acabar. El castellonenc va completar els 13 primers forats de la jornada decisiva amb tres birdies i un eagle, mentre que McIlroy va arribar a aquest punt amb tres birdies per la mateixa xifra de bogeys per començar a sentir l'alè del jugador espanyol.

Favor d'un espectador

A Sergio García, de 34 anys, fins i tot l'acompanyava la sort, com quan en el par 4 del forat 12 va enviar el seu segon tir a les grades. però un espectador va tornar la bola al camp per deixar-la a un parell de pams del green. Gràcies a això, García va aconseguir tancar el par i mantenir les seves opcions.

No obstant, la remuntada de Sergio García va començar a perdre pistonada en el par 3 del forat 15. L'espanyol se'n va anar al 'bunker' i va necessitar dos cops per treure la bola de la profunda trampa de sorra després de no poder superar l'alt talús. Aquell bogey va ser el principi de la fi de l'atac del jugador de Borriol. Finalment Sergio García va acabar l'última volta amb una espectacular targeta de 66 cops, sis per sota del camp, mercè a una ronda de cinc birdies i un eagle per un sol bogey. Un resultat brillant però al cap i a la fi insuficient.

Quart subcampionat

Notícies relacionades

El genial jugador castellonenc suma 27 títols en la seva carrera, però encara té pendent guanyar un 'major'. Cinc vegades va estar a prop: va ser segon en el 'British' de 2007 i al PGA Championship del 1999 i el 2008; tercer a l'US Open de 2004 i quart al Masters del 2004.

El nord-americà Phil Mickelson, que defensava el títol, va acabar en el vintè tercer lloc a dotze impactes del guanyador. El seu compatriota Tiger Woods, exnúmero u mundial, ho va fer a 23 de McIlroy i molt lluny d'emportar-se a casa la seva quarta gerra de claret.