GOLF OPEN BRITÀNIC

Sergio García presenta candidatura en un dia mogut

1
Es llegeix en minuts
JOAN CARLES ARMENGOL
BARCELONA

Als seus 33 anys i amb 17 participacions consecutives a l'Open Britànic, Sergio García segueix pensant a no passar a la història com el millor golfista que no ha guanyat mai un torneig gran. Per si de cas, ahir va tornar a presentar la seva candidatura a una victòria al camp links de Hoylake, a Liverpool, en un segon dia d'un Open Britànic (el tercer Grand Slam de l'any) molt mogut. Tant, que l'exnúmero 1, Tiger Woods, va estar a punt de quedar-se en el tall, xifrat en dos cops per sobre del par. Els altres quatre espanyols participants sí que es van quedar fora del cap de setmana: Rafa Cabrera amb +3, Miguel Ángel Jiménez amb +4, Gonzalo Fernández Castaño amb +6 i Pablo Larrazábal amb +8.

Notícies relacionades

Sergio García (-6), en canvi, segueix ferm, tot i una lleugera baixada en el joc en els nou segons forats. El castellonenc va començar amb bogey en l'1 i el 3, però en el 2 ho va equilibrar amb un eagle des de fora de green. Tres birdies (l'últim en el 18) el van mantenir en el nodrit grup de perseguidors del nord-irlandès Rory McIlroy, que va agafar un notable avantatge a l'afegir al 66 de dijous un altre 66 ahir per a un total de 12 sota el par. És a dir, sis cops d'avantatge sobre el grup de Sergio García, tercer en la classificació juntament amb Francesco Molinari, Moore, Fowler, Schwartzel i Oosthuizen. Segon, amb dos cops menys que ells (-8), es va colar a última hora el nord-americà Dustin Johnson amb un gran 65.

García, que va ser segon en l'O-pen el 2007 i ha quedat entre els 10 millors en sis ocasions més, seguirà intentant emportar-se la gerra de plata en «el torneig més important i especial de l'any per a mi», segons va dir a l'arribar al Royal Liverpool.