A Valverde li trenquen la bici en el pitjor moment

El ciclista murcià salva la segona plaça pels pèls després d'una avaria provocada per Pinot, en una etapa que guanya Majka

Majka celebra el triomf a la meta de Risoul, en la segona etapa alpina del Tour.

Majka celebra el triomf a la meta de Risoul, en la segona etapa alpina del Tour. / REUTERS / JACKY NAEGELEN

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Risoul (Enviat especial)

La mala sort que persegueix Alejandro Valverde al Tour li ha tornat a jugar una mala passada aquest dissabte, als Alps, a Risoul, i en el pitjor moment. El corredor murcià, ni va poder respondre als atacs, encapçalats de nou per Vincenzo Nibali, ni va ascendir amb la força que ell hauria desitjat perquè, en una acció involuntària, el jove francès Thibaut Pinot, quart de la general, li ha donat un cop amb la roda davantera al canvi electrònic, de manera que se li va desconfigurar el sistema de la seva bicicleta. "He hagut de fer tota la part final de la pujada amb el plat gran. Tan dur com és el Tour, només ha faltat que hagués de pujar amb el plat gran".

Per als profans en ciclisme, el plat gran és el que s'utilitza en el pla. Moure'l en pujades dels Alps obliga a un desgast i un esforç fora del normal i el corredor, sigui el que sigui, no pot rendir com ell desitjaria. Per aquesta raó, ha justificat Valverde, no ha pogut respondre als atacs i per idèntica raó no ha pogut seguir els 'delfins' francesos, Pinot i Romaín Bardet, tercer de la general a tan sols 13 segons del corredor espanyol.

Purito, una altra vegada líder de la muntanya

Notícies relacionades

L'etapa ha estat guanyada pel polonès Rafal Majka, que estava cridat a ser el gran ajudant d'Alberto Contador a la muntanya. Integrant d'una fuga en què anaven Joaquim 'Purito' Rodríguez (el català ha recuperat el liderat de la muntanya, encara que empatat amb Majka), Jesús Herrada Mikel Nieve. Nibali ha atacat poc abans de l'avaria de Valverde per arribar a Risoul en segona posició.

Aquest diumenge hi haurà oportunitat per als velocistes a Nimes, en una etapa plana de transició, sempre que no hi hagi escapada. Dilluns, descans i a partir de dimarts els Pirineus.