RONDA FRANCESA

Recompensa per a l'equip de Purito

El noruec Kristoff s'imposa a la meta de Saint-Etienne, a les portes dels Alps

Alexander Kristoff celebra la victòria en la 12a etapa del Tour al travessar la meta a Saint-Etienne

Alexander Kristoff celebra la victòria en la 12a etapa del Tour al travessar la meta a Saint-Etienne / AFP / JEFF PACHOUD

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA Saint Etienne (Enviat especial)

Alexander Kristoff, encara que el seu cognom pot suggerir una altra nacionalitat, és noruec i les banderes del seu país, amb desenes de seguidors que han fet escala de camí als Alps, han onejat a Saint-Etienne, perquè aquest dijous, a les portes de l'alta muntanya, el conjunt de Joaquim 'Purito' Rodríguez, el Katuixa, ha aconseguit la victòria en la 12a etapa del Tour de França amb el mateix velocista que el març el va recompensar amb el triomf a la Milà-San Remo.

Notícies relacionades

Segona i última jornada de transició, en què els favorits han salvat les caigudes, però no David de la Cruz, que ha caigut a terra quan estava fugat i s'ha fracturat la clavícula dreta. Adéu als somnis del jove corredor de Sabadell. Dia sense problemes per a Vincenzo Nibali, el líder; Richie Porte, segon de la general, i Alejandro Valverde, tercer classificat. A Saint-Etienne la història recorda una aparatosa caiguda de Bernard Hinault. Jornada de calor asfixiant, res a veure amb la setmana passada. A l'arribada, 35 graus.

La crida dels Alps, meta a Chemrousse, primera pujada llarga d'aquest Tour, alta muntanya amb tota la seva identificació. Aquest divendres, primer dia per la serralada alpina, i dissabte, amb l'Izoard pel mig, segona i última etapa. Dues jornades amb les revolucions activades a la ruta de la ronda francesa.