RONDA FRANCESA

Victòria de força i coratge del francès Gallopin

Valverde respon en un vertiginós descens cap a la meta, on Porte, segon de la general, s'ha endarrerit dues vegades

Tony Gallopin celebra la seva victòria en l’11a etapa del Tour al seu pas per la meta d’Oyonnax.

Tony Gallopin celebra la seva victòria en l’11a etapa del Tour al seu pas per la meta d’Oyonnax. / AFP / JEFF PACHOUD

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Oyonnax (enviat especial)

Les muntanyes del Jura no són altes però sí que són boniques, sobretot si les il·lumina el sol que no es va veure als Vosges; massa pluja, caigudes i accidents, com el d'Alberto Contador, adolorit a Madrid i amb el pla que gairebé un miracle li permeti córrer la Vuelta. Amb el sol, amb la calor, es treballa millor sobre la bici i es produeixen atacs de força, de fúria, de coratge.

El mateix Tony Gallopin, que dilluns va plorar a la meta de La Planche des Belles Filles al confirmar que havia perdut el mallot groc, aquest dimecres, a Oyonnax, gairebé a tocar de Ginebra, en una baixada vertiginosa, sense por i traçant als revolts com si fos un pilot de MotoGP, ha aconseguit la victòria en l'11a etapa del Tour de França, la que, en part, l'ha reconfortat per haver portat només un dia el jersei de líder.

Ritme frenètic

Notícies relacionades

Jornades com aquesta són catalogodes al diccionari ciclista com a etapes de transició, perquè el costum, que no s'ha produït, dicta que es consenten escapades que moltes vegades arriben a meta amb minuts i minuts de diferència. Però ha passat que l'equip de Peter Sagan no estava disposat a donar alegries a ningú, perquè el ràpid corredor eslovac supera sense problemes la mitja muntanya. I, d'aquesta manera, amb un ritme frenètic, s'ha corregut tot el dia, encara que al final Sagan, a qui anomenen 'Tourminator', es quedés sense forces. Una de les perles joves del gran grup mundial que la temporada que ve serà company de Contador al Tinkoff.

Molt atent i ofensiu, pendent en tot moment de Vincenzo Nibali, el líder, ha corregut tota l'etapa Alejandro Valverde, tercer de la general. Al contrari que Richie Porte, segon, el corredor murcià sempre ha estat en les primeres places, perquè sabia, com així ha estat, que en la ràpida baixada fins a Oyonnax es podien produir talls. Dues vegades s'ha endarrerit Porte, que al final ha pogut enllaçar i salvar la segona plaça. Aquest dijous el Tour arriba a Saint-Étienne, en el que serà un breu contacte amb el massís Central.