NO PASSARÀ PEL QUIRÒFAN

Les proves mèdiques a Contador a Madrid descarten la fractura de tíbia

El ciclista pateix una fissura al planell tibial i haurà d'estar 15 dies immobilitzat

La Vuelta, "encara que difícil, no està descartada", segons l'equip Tinkoff-Saxo

El corredor madrileny afirma que només pensa a recuperar-se com més aviat millor per córrer la Vuelta. / TINKOFF-SAXO

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Besançon (enviat especial)

Les proves mèdiques realitzades aquest dimarts a la tarda a Alberto Contador a la Clínica Cemtro de Madrid han descartat la fractura de tíbia que aparentment va patir el corredor dilluns quan va caure en el descens del Petit Ballon durant la 10à etapa del Tour i que va significar el seu abandonament.

Segons fonts oficials de l'equip Tinkoff-Saxo a Besançon, on aquest dimarts descansa la ronda francesa, el corredor madrileny pateix una fissura al planell tibial de la cama dreta, sense que hagin estat afectats tendons ni hi hagi hagut pèrdua òssia o muscular. Els especialistes de Madrid han descartat la intervenció quirúrgica perquè segons el seu equip "no accelerarà la recuperació i a sobre, al crear un altre trauma, serà contraproduent". "Es tractarà d'una forma conservadora", ha dit el doctor Manuel Leyes.

Notícies relacionades

Contador, que ha viatjat a Madrid en un avió privat, ara estarà 15 dies de repòs, sense entrenar-se i lògicament sense poder pedalejar. D'aquí dues setmanes agafarà la bici, primer de forma suau, per intensificar després, a poc a poc, el ritme d'entrenament. Segons fonts del seu equip "encara que difícil", en aquests moments, "la Vuelta no està descartada". "Alberto sap --segons el Tinkoff-Saxo que la participació està complicada, però mirarà de fer tot el possible per arribar-hi".

El corredor ha estat del mateix parer. "Si hi vaig, vull disputar-la i potser només tindré dues setmanes d'entrenament, així que ho veig difícil. Faré tot el possible perquè no m'agradaria acabar la temporada d'aquesta manera", ha dit. La ronda espanyola comença el 23 d'agost Jerez de la Frontera.