RONDA FRANCESA

Contador abandona el Tour després d'una aparatosa caiguda

El madrileny s'ha precipitat per un barranc i, encara que ha tornat a la carrera, ha desistit a 80 quilòmetres de la meta

El ciclista ha rodat 20 quilòmetres amb una fractura de tíbia que el farà passar pel quiròfan

Moment en què el ciclista madrileny baixa de la bicicleta, incapaç de continuar la carrera per la caiguda. / YOUTUBE / AP

2
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / La Planche donis Belles Filles (enviat especial)

Alberto Contador, principal ciclista espanyol candidat al triomf en el Tourha abandonat la ronda francesa aquest dilluns, després de precipitar-se per un barranc al quilòmetre 64 de la 10a etapa. El líder del Tinkoff, que ha estat auxiliat pels seus companys, ha tornat a la carrera amb cinc minuts de retard sobre el pilot principal, però a 80 quilòmetres de l'arribada a la Planxa des Belles Filles ha desistit entre llàgrimes.

No podia ser d'una altra manera. Els exàmens mèdics realitzats amb posterioritat han mostrat que Contador pateix una fractura a la tíbia dreta, segons han confirmat oficialment a aquest diari fonts del conjunt Tinkoff-Saxo. L'esquadra russodanesa, d'acord amb els metges del Tour, determinarà ara si el ciclista espanyol és operat a França, a Suïssa, on viu, o a Madrid. En qualsevol cas, segons el seu equip “el pas pel quiròfan és inevitable”. Aquesta lesió, a més, qüestiona molt seriosament la participació del madrileny en la pròxima edició de la Vuelta, que comença el 23 d'agost a Jerez de la Frontera.

Notícies relacionades

Ha estat un aparatós accident del qual el madrileny, guanyador el 2007 i el 2009, n'ha sortit molt malparat. Els metges de la prova fins i tot han hagut de fer-li diversos punts a la cama. A més, ha hagut de reparar la bicicleta i canviar les vambes que s'havien trencat amb el contacte contra el terra. Després de recórrer uns 20 quilòmetres quilòmetres sota la pluja i entre una espessa boira, i al comprovar que el seu estat no li permetia continuar, s'ha abraçat al seu company Michael Rogers, ha baixat de la bicicleta  i s'ha ficat dins el cotxe del seu equip. Alberto Contador, malgrat tenir trencada la cama dreta, ha insistit a continuar al Tour. Fins i tot li demanava al metge que actués amb rapidesa i li embenés la ferida a la part baixa del genoll. Amb la lesió ha rodat prop de 20 quilòmetres, encara que al final, descompost pel dolor, no li ha quedat més remei que baixar de la bici i pujar al cotxe del seu director, Bjarne Riis. Ha estat la primera vegada, en deu participacions en grans voltes, que el ciclista madrileny es retira a conseqüència d'una caiguda.

Aquest dilluns s'ha disputat una de les etapes claus amb final en alt a la Planche des Belles Filles, als Vosges. Contador, que era novè en la general -a 4.08 del líder provisional, Tony Gallopin, i a 2.34 de Vincenzo Nibali, el seu gran rival i ara nou líder-, ha caigut en el descens del Petit Ballon, port de primera categoria, segona dificultat muntanyosa d'una jornada que comptava amb set ascensos. La del corredor de Pinto és la segona baixa important de l'edició 101 del Tour, després de la del britànic Chris Froome, que defensava el títol i que va abandonar en la cinquena etapa també víctima de les caigudes.