TOUR DE FRANÇA

Contador passa a l'acció als Vosges

El ciclista madrileny demostra que és el més fort entre els favorits en la primera arribada en pujada on guanya el francès Kadri

Alberto Contador recorre els últims metres abans de travessar la meta de la vuitena etapa, a Gérardmer.

Alberto Contador recorre els últims metres abans de travessar la meta de la vuitena etapa, a Gérardmer. / AP / PETER DEJONG

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Gérardmer (Enviat especial)

Per fi ha arribat la muntanya, entre pluja, llamps i trons, i va sorgir de les entranyes del pilot Alberto Contador per demostrar que és el més fort entre els favorits, fins i tot més que Vincenzo Nibali, el líder, l'únic que el va aguantar per a deixar-se anar, com un sospir, en els últims 50 metres de la vuitena etapa. A penes tres segons de diferència, però suficients per demostrar qui és el més fort a la muntanya.

Han aparegut els Vosges, amb menys altitud que els Alps, però amb la mateixa bellesa, i ha començat a aclarir-se la general del Tour de França, una mica falsejada amb clasicòmans per obra i gràcia de les llambordes del nord, els que han impulsat Nibali i els que obligaran Contador a ser més ferotge a la muntanya que queda, que és tota, que n'hi ha molta, que aquest dissabte sols ha estat un senyal al cel gris, que no s'il·lumina, segons les previsions, fins dijous que ve.

França ha disfrutat perquè seu és el Tour i perquè mereixen els triomfs dels seus ciclistes, aquest dissabte, Biel Kadri, del conjunt AG2R, únic supervivent d'una llarga fuga, l'únic que ha resistit l'ímpetu dels corredors del Tinkoff-Saxo, el conjunt de Contador, que l'ha acompanyat i l'ha enfilat, com no podia ser d'una altra manera.

Valverde, poc inspirat

Potser Alejandro Valverde, a qui pel seu estil ciclista li anava millor l'arribada a Gérardmer, ha estat menys inspirat del que s'esperava. Perquè ell és de Múrcia, de secà, i mai ha disfrutat ni s'ha lluït sobre la bici amb mal temps, antipàtic, novembre al juliol, tardor a l'estiu.

Notícies relacionades

Ha respirat el conjunt Sky perquè Richie Porte ha estat el quart de l'etapa, el tercer millor entre els favorits, i perquè ha confirmat que pot ser el relleu del retirat Chris Froome. Han sorgit els Vosges i Contador ha aixecar la mà, bon senyal, hi ha muntanya, hi ha Tour.

Aquest diumenge, el Gran Ballon, massa lluny, potser, de l'arribada de Mulhouse, però dilluns ja apareix una ascensió de debò, més enllà dels 1.800 metres d'aquest dissabte, La Planche des Belles Filles, també als Vosges.