LA RONDA FRANCESA

Nibali s'emporta el primer premi

El campió d'Itàlia ataca a Sheffield i es vesteix de groc davant els seus rivals de la general

Nibali dóna un cop de puny a l’aire mentre travessa la línia de meta de Sheffield en primera posició i conquistar el mallot groc del Tour.

Nibali dóna un cop de puny a l’aire mentre travessa la línia de meta de Sheffield en primera posició i conquistar el mallot groc del Tour. / AP / PETER DEJONG

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Sheffield (Enviat especial)

El primer premi del Tour 2014 ha correspost aquest diumenge a Vincenzo Nibali, nou mallot groc, el més astut entre els aspirants a la general final. El campió d'Itàlia, el vencedor del Giro del 2013, ha evidenciat que la seva forma, avui dia, és exquisida després dels dubtes que va aixecar en la primera fase de la temporada. La segona etapa per terres britàniques, de nou, ha estat marcada per una gentada espectacular, increïble, encara que, en moltes ocasions, tal com s'han queixat diversos corredors, provocava excessiu perill per carreteres estretes amb rapidíssimes baixades.

Notícies relacionades

Tant Alberto Contador com Chris Froome s'han deixat veure i han protagonitzat les seves personals acceleracions en la dura però curta cota de Jenkin Road, un carrer de Sheffield, on el pilot ha quedat fet pols amb tots els favorits de la general en les primeres posicions. Alejandro Valverde, una mica més amagat, també ha estat, sense problemes, amb els aspirants al triomf final.

Comiat a Londres

Aquest dilluns arribarà Nibali vestit de groc al centre de Londres, en el comiat anglès de la ronda francesa del 2014. L'etapa pot tornar a batre rècords sobretot als carrers de la capital britànica, ja que la meta està instal·lada a The Mall després de passar pel Big Ben i les portes del Palau de Buckingham. Una jornada d'esprint anunciat, encara que sense Mark Cavendish, el velocista i ídol local, que no ha sortit en la segona etapa com a conseqüència de la caiguda de dissabte.