EL MUNDIAL DE MOTOCICLISME 3 GP D'HOLANDA

Aleix Espargaró surt beneït de la 'catedral'

El de Granollers obté la primera 'pole' de la seva vida en el seu gran premi número 150

Marc Márquez felicita afectuosament Aleix Espargaró en el ’corralito’ del circuit d’Assen, ahir.

Marc Márquez felicita afectuosament Aleix Espargaró en el ’corralito’ del circuit d’Assen, ahir. / MIRCO LAZZARI

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Després de set derrotes seguides és lògic que els magnífics busquin reforços per esporuguir Marc Márquez. No és que ells no s'hi atreveixin o que no tinguin prou armament per torpedinar una carrera com aquesta, però si algun míssil dispara i oblida no els anirà malament. I si l'elegit és, pel que s'ha vist des que va començar el Mundial, el pilot més afamat del pàdoc, un paio que corre, únicament i exclusivament, perquè l'any que ve posin a les seves mans una moto pota negra, un aparell guanyador, encara millor.

L'ALEIX, EL GERMÀ GRAN / I aquí, enmig de l'exhibició de Márquez -que a Assen ha tornat a demostrar que segueix igual de fi, afamat i veloç que sempre («tu fas els teus càlculs i després arriba el Marc i te'ls desmunta; el nostre problema es diu Márquez, no hi ha res més», insisteix a dir Valentino Rossi)- ha emergit Aleix Espargaró. Fins fa poc era el germà petit del Pol en velocitat, glòria, poles, victòries i títols. Mentre Polyccio creix (i ho fa veloç), l'Aleix s'ha convertit en el noi de moda de MotoGP. I els magnífics ho saben. I a ell s'han agafat el Doctor, Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo per fer por (o intentar-ho) a Marc Márquez.

Ajudat pel mal temps, que si plou, que si no plou (avui, de 12.00 a 18.00 hores, és a dir, a les hores de les carreres, hi ha el 85% de possibilitats que plogui; és a dir, que plou) i, sobretot, enfilat sobre aquell pneumàtic xiclet, superblanc, que li permeten muntar en la seva Yamaha carrera clienta, Espargaró, el gran, els va guanyar a tots i va aconseguir, als 24 anys, en la seva 11a temporada al Mundial i en el seu gran premi 150, el premi més important de la seva vida: «Una pole per davant de dos monstres com el Marc [Márquez] i el Dani [Pedrosa], per davant de les dues Honda oficials... No es pot demanar més. Donar les gràcies als meus pares, al meu germà, a la meva nòvia, al meu mànager, al meu equip... perquè han confiat en mi».

No només ells confien en Aleix. També els magnífics. Almenys perquè li compliqui les primeres voltes a Márquez i no s'escapi. «Jo veig l'Aleix capaç de ser protagonista de la carrera de demà [per avui]», assegurava Rossi. «No m'agrada que la gent digui que l'Aleix ha aconseguit la pole per aquell pneumàtic extratou que té i nosaltres no tenim», va dir Márquez. «No m'agrada perquè ha sigut una gran pole, molt treballada. Ha sigut molt murri, veloç i, a més, porta tot el cap de setmana demostrant que té un gran ritme».

Notícies relacionades

LORENZO I ROSSI, ADORMITS / Per murri, Márquez. El campió va veure en la volta bona, en l'únic intent de pole que van tenir (als pocs minuts es va posar a ploure), que tots es posaven en fila darrere d'ell i es va obrir, es va separar, els va deixar passar pensant: «No xupareu la meva volta bona, no us faré la feina bruta perquè m'aixequeu la pole a remolc meu, no». I sense ell estirant, tots es van despistar menys Espargaró. Tant, que Jorge Lorenzo sortirà des de la tercera fila i el Doctor, des de la quarta. Mala sort.

Però plourà i, com diu Rossi, «ningú sap com anirà la pel·lícula». Senzill, insisteix Vale: «Córrer en aigua havent fet els assajos en sec és enfrontar-se a un foli en blanc». Els generals ho saben, però ¡compte!, que en l'exèrcit regular hi ha hagut un gladiador que ha fet un pas endavant. És el caporal Espargaró i busca la seva primera medalla a l'honor. Està fart de veure el pit del seu germà Polyccio esquitxat de condecoracions. Els generals ho saben. Potser acabaran penedint-se d'haver buscat reforços. Passi el que passi, Assen, la catedral, ja ha beneït Aleix Espargaró.