LA FINAL FEMENINA 3 LA ROMANESA ES VA REDUIR ELS PITS

Halep busca el gran cop davant la reina Xaràpova

Halep busca el gran cop davant la reina Xaràpova_MEDIA_1

Halep busca el gran cop davant la reina Xaràpova_MEDIA_1 / REUTERS / VINCENT KESSLER

1
Es llegeix en minuts

Romanesa, 22 anys, número 4 mundial, Simona Halep encara no forma part del petit cercle de reines que es passegen per les pistes del circuit. Avui juga la seva primera final de Grand Slam davant Maria Xaràpova, campiona dels quatre Grand Slams (Wimbledon-04, US Open-06, Austràlia-08 i Roland Garros-12) i exnúmero 1 mundial.  Halep, desconeguda pel gran públic, no ho és a Roland Garros, on l'any 2008 va guanyar el títol júnior, encara que llavors la seva imatge física era molt diferent. La petita tennista romanesa (1,68 metres i 60 quilos) destacava llavors pels seus grans pits, que ella mateixa considerava un handicap per al seu desenvolupament tennístic. Per això, després del seu triomf, un any després va passar pel quiròfan per sotmetre's a una reducció de mames. «Els meus pits em molestaven físicament, especialment a l'hora de sacar.  Tenia, a més, mals d'esquena continus», va explicar.

Notícies relacionades

Halep arriba a la final com la més ben classificada del rànquing després de les eliminacions de Serena Williams, última campiona; Li Na, número 2 i campiona d'Austràlia fa uns mesos, i Agnieszka Radwanska, número 3 mundial, a qui arrabassarà el lloc dilluns passi el que passi avui a la final. «És fantàstic estar entre les millors, però el que vull és jugar finals i guanyar títols», diu la romanesa, que un any enrere estava la 54a mundial. Se sent forta per enfrontar-se a Xaràpova, amb qui ha perdut en tres ocasions. Ion Tiriac, romanès com ella i propietari del torneig de Madrid, li donava ahir opcions: «Té caràcter, i si aconsegueix que Xaràpova no la col·loqui al fons pot donar la sorpresa».

ADÉU DE CARLA I GARBIÑE / Una sorpresa que no van poder continuar donant ahir Carla Suárez i Garbiñe Muguruza, que van caure, esgotades després del seu esforç en els individuals, en les semifinals de dobles davant Hsieh (Taiwan) i Peng (Xina), primeres caps de sèrie, per 6-2, 5-7 i 6-2.