El somni de Quintana es fa realitat

El ciclista colombià del conjunt espanyol del Movistar guanya el Giro als 24 anys

Nairo Quintana, a Trieste, amb el trofeu que l’acredita com a guanyador del Giro d’Itàlia.

Nairo Quintana, a Trieste, amb el trofeu que l’acredita com a guanyador del Giro d’Itàlia. / AFP / LUK BENIES

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Amb el més immens dels futurs al ritme dels seus pedals, com el més avançat en la súper classe dels ciclistes joves, amb 24 anys, com a ídol d'una Colòmbia entregada a la seva classe, Nairo Quintana s'ha proclamat aquest diumenge vencedor absolut del Giro del 2014. La primera vegada que un corredor del seu país venç en la carrera rosa, el primer triomf del conjunt espanyol del Movistar, des que la marca estrella de Telefónica patrocina l'equip d'Eusebio Unzué, l'herència a 35 anys d'història que va començar amb l'històric Reynolds que va veure créixer Pedro Delgado Miguel Induráin.

Quintana, escalador fi, de només 59 quilos, es prendrà ara tres setmanes de vacances per viatjar amb els seus pares, la seva dona i el seu nadó per Espanya. Per tant, les celebracions a Colòmbia hauran d'esperar. Després, a l'agost, compartirà amb Alejandro Valverde la presidència del Movistar per a la Vuelta. Abans, el ciclista murcià serà el cap de files del conjunt telefònic en una ronda francesa que compta amb Alberto Contador com a gran aspirant al triomf, una carrera on hi haurà també Joaquim 'Purito' Rodríguez.

Notícies relacionades

La intenció del corredor colombià és tornar l'any que ve a la 'grande boucle' amb la intenció de guanyar-la. El 2013 va ser segon. "És difícil expressar tanta felicitat al cos. És un dels dies més feliços de la meva vida. Dono les gràcies a l'equip i a la meva família per haver-me ajudat".

L'última etapa del Giro 2014, que va finalitzar a la ciutat de Trieste, l'ha guanyat a l'esprint Luka Mezgec.