Quintana guanya una etapa èpica i es vesteix de rosa al Giro

El conjunt Movistar impulsa el seu líder i destrossa la prova en el descens de l'Stelvio

Nairo Quintana celebra la consecució de la ’maglia rosa’.

Nairo Quintana celebra la consecució de la ’maglia rosa’. / AFP / LUK BENIES

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Barcelona

Si algú tenia algun dubte sobre Nairo Quintana, sobre la seva candidatura a millor ciclista del futur, a gran escalador en els pròximes anys, a la millor perla entre els corredors joves que adornen el pilot mundial, només havia d'haver presenciat l'etapa d'aquest dimarts i seguit la seva èpica victòria en els millors i més bonics Alps que hi ha sobre el firmament i que són els italians, entranyables Dolomites, com la meta de Val Martello, on el líder del Movistar ha arribat en solitari per anotar-se el triomf i col·locar-se líder d'un Giro que ja l'ha elegit com a vencedor final.

Es parlarà, i molt, del que ha passat en la baixada del Stelvio. Un error del twitter oficial de la carrera --possiblement la primera vegada que aquesta xarxa social incideix en el desenvolupament d'una alta competició esportiva-- podria haver confòs alguns directors, més pendents d'aquest estil de comunicació que del volant i l'assessorament als seus ciclistes. Perquè el que mana a les carreres, ahir, avui i sempre, per molt twitter, és l'emissora oficial, la que informa de les incidències i la que ha dit que a la baixada de l'Stelvio, molt perillosa per la pluja, neu a la part més alta, s'instal·laven motos amb banderes vermelles per alertar els corredors dels punts on hi podria haver una caiguda. El twitter oficial, en canvi, ha advertit que es neutralitzava la baixada i alguns ciclistes, com Rigoberto Urán, que era el líder, podrien haver abaixat la guàrdia.

Notícies relacionades

El Movistar, en canvi, ha llançat l'ofensiva d'aquest Giro; que no era altra que tallar Urán, Cadel EvansRafal MajkaFabio AruDomenico Pozzovivo, la majoria de contrincants de Quintana. Era un atac en tota regla, que no tenia un altre objectiu que la 'maglia rosa' que el jove colombià de 24 anys ha aconseguit a Val Martelo, en l'etapa reina, amb decisió, aprofitant la seva força i fins i tot la col·laboració en alguns instants de Ryder Hesjedal, que ha quedat segon.

Quintana ja és la referència, el màxim favorit. I ho és amb dues etapes clau (una cronoescalada i l'ascensió al Zoncolan) que el mantenen com a favorit. S'ha curat del refredat i han explotat les seves cames. Ha esclatat el Giro. Èpica per engrandir la llegenda del ciclisme.