HOMOSEXUALS A L'ESPORT

Michael Sam es converteix en el primer jugador gai de la NFL

Els Rams de Missouri elegeixen el defensa en la setena ronda del sorteig universitari

Michael Sam, durant un entrenament el febrer passat, a Indianapolis.

Michael Sam, durant un entrenament el febrer passat, a Indianapolis. / REUTERS / BRIAN SPURLOCK

1
Es llegeix en minuts

Michael Sam ha fet història al convertir-se en el primer jugador homosexual declarat de la Lliga Nacional de Futbol Americà (NFL) després que els Rams de San Luis l'hagin elegit en la setena ronda del sorteig universitari amb el número 249. Sam, que el febrer passat va fer pública la seva homosexualitat, tindrà ara l'oportunitat de competir a la Lliga professional dels Estats Units.

Nascut a Texas fa 24 anys i format amb els Tigers de la Universitat de Missouri, Sam ha rebut molts suports, inclòs el del president Barack Obama, des que va revelar que és gai, però ha hagut d'esperar fins ara que un equip de la NFL decidís fitxar-lo.

Al final ha estat elegit pels Rams, que es converteixen així en el primer equip que té a les seves files un jugador obertament homosexual. Sam s'uneix a un nodrit grup d'ales defensives que ja formen part de l'equip i entre els quals figuren Robert Quinn, Chris Long, William Hayes i Eugene Sims.

Sam va compartir el premi al Jugador Defensiu de l'Any de la SEC el 2013 després d'aconseguir 11,5 captures i 19 entrades darrere de la línia de cop.

"És un gran dia"

Notícies relacionades

La notícia del fitxatge ha estat especialment celebrada entre la comunitat gai. El pivot reserva dels Nets de Brooklyn, Jason Collins, que aquesta temporada es va convertir també en el primer jugador de la NBA obertament homosexual, ha destacat que és "un gran dia per a la NFL, per a Michael i per a la seva família".

"Li vaig enviar un missatge a Sam i esperava que hagués anat al meu equip, els Colts d'Indianapolis", ha apuntat Collins. "Però estic molt content que Michael (Sam) hagi estat reclutat i que el seu somni s'hagi fet realitat, tindrà l'oportunitat per quedar-se en l'equip i li desitjo sort".