Trobat mort Yago Lamela

L'exatleta tenia 36 anys i havia passat per depressions i problemes psiquiàtrics

Yago Lamela, amb la medalla d’or de l’Europeu de Munic, del 2002.

Yago Lamela, amb la medalla d’or de l’Europeu de Munic, del 2002. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts

L'exatleta asturià Yago Lamela, de 36 anys, ha estat trobat mort aquest dijous al voltant de les sis de la tarda, segons informa el diari 'La Nueva España', que cita fonts pròximes a l'esportista. Qui havia estat subcampió mundial de salt de longitud i plusmarquista europeu durant 10 anys havia tingut nombrosos períodes de depressió i havia estat hospitalitzat per problemes psiquiàtrics amb anterioritat. El 2009 es va retirar de l'atletisme castigat per les lesions.

Notícies relacionades

El seu primer contacte amb l'atletisme va ser als set anys, quan va córrer una carrera de camp a través a la seva ciutat natal. Es va destapar com a competidor de l'elit mundial en els Mundials de Maebashi el 1999, on va saltar 8,56 metres i va forçar Iván Pedroso a saltar 8,62 per emportar-se l'or. La seva plata va significar el rècord europeu en pista coberta que es mantindria imbatut gairebé 10 anys. Es va mantenir en l'elit de l'alta competició fins al 2004, saltant habitualment més enllà dels vuit metres, i protagonitzant diversos duels amb Pedroso, encara que les lesions van perjudicar la seva participació en els Jocs Olímpics. El seu palmarès és, sens dubte, un dels millors de l'atletisme espanyol i hi destaquen dues medalles, plata i bronze, en Mundials a l'aire lliure, dues plates en Mundials en pista coberta i una plata en campionats d'Europa de pista coberta.

Yago Lamela va anunciar oficialment la seva retirada l'11 de març del 2009, 10 anys després de la seva aparició en l'elit de l'atletisme.

Temes:

Obituaris