CICLISME

Cancellara conquista per tercera vegada la Volta a Flandes

El ciclista suís s'ha imposat als belgues Van Avermaet, Vanmarcke i Vandenbergh

Fabian Cancellara, eufòric després de travessar la línia de meta a Oudenaarde i conquistar per tercera vegada la Volta a Flandes. / AFP / THIERRY ROGE

1

El ciclista suís Fabian Cancellara (Trek) ha aconseguit el seu tercer triomf en la clàssica belga Volta a Flandes disputada aquest diumenge, després de recórrer els 259 quilòmetres que separen Bruges i Oudenaarde en 6 hores, 15 minuts i 25 segons. Aquesta és la primera victòria de la temporada del corredor de 33 anys, que fa dues setmanes va ser segon a la Milà-San Remo.

La segona posició ha estat per a tres belgues: Greg van Avermaet (BMC), la tercera per a Sep Vanmarcke (Belkin) i la quarta per a Stijn Vandenbergh (Omega). Van Avermaet i Stijn Vandenbergh han protagonitzat una escapada a 17 quilòmetres de la meta, però Cancellara i Vanmarcke els han atrapat sis quilòmetres després i el suís s'ha imposat a la recta final.

Amb la seva tercera corona, Cancellara, que també va ser el primer en la prova de les llambordes l'any passat i el 2010, ha igualat el rècord dels belgues Tom Boonen, Johan Museeuw, Achille Buysse i Eric Leman, i de l'italià Fiorenzo Magni. Fins al moment i després de 98 edicions, ningú ha estat capaç de conquistar la gran clàssica flamenca quatre vegades.

La nota tràgica de la jornada l'ha posat un accident ocorregut a la localitat de Wielsbeke. Una dona ha estat envestida per un dels ciclistes, Johan Vansummeren, de l'equip Garmin, mentre presenciava la carrera. L'espectadora, de 65 anys, està en estat molt greu i la seva vida corre perill, mentre que el corredor es recupera d'un cop al cap.