CICLISME

La Volta arriba a Girona envoltada d'aigua i fred

El corredor eslovè Mezgec també guanya la segona etapa i es reafirma en el liderat

Luka Mezgec, del Giant Shimano, travessa la meta de la segona etapa de la Volta, a Girona. / EFE / TONI ALBIR

Luka Mezgec, del Giant Shimano, travessa la meta de la segona etapa de la Volta, a Girona.
Luka Mezgec, del Giant Shimano, al podi de Girona, després de la seva segona victòria consecutiva a la Volta.

/

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Girona

Fred i pluja. Aquestes han estat les constants en la segona etapa de la Volta 2014, que aquest dimarts ha finalitzat al centre de Girona. El ciclista eslovè Luka Mezgec s'ha reafirmat com el corredor més ràpid de la ronda catalana i s'ha tornat a imposar en l'arribada massiva de la carrera. Es dóna la circumstància que en els últims tres anys les dues primeres etapes de la prova les ha guanyat el mateix corredor.

Notícies relacionades

L'organització de la carrera manté per ara el mateix recorregut de la tercera etapa, aquest dimecres, primera arribada en pujada, sortida des de Banyoles i meta a la Molina. La neu i la possibilitat d'establir una ruta alternativa o de retallar el quilometratge, sobretot amb el pas intermedi per la Creueta, han amenaçat la prova durant tot el dia, en una etapa que ha estat animada per la fuga de l'incombustible Thomas Voeckler.

Els favorits s'han mantingut serens i refugiats a l'interior del gran grup, a l'espera de la primera etapa als Pirineus, que, passi el que passi, sí que estarà perjudicada pel fort fred, l'aigua i el vent, tal com ha passat camí de Girona. Richie Porte, el tercer home del Sky, el líder per al Giro en el conjunt britànic, ha abandonat la Volta. Va emmalaltir i ha abandonat  la Tirrè-Adriàtic i a Catalunya ha tornat a fer el mateix, ja que no s'havia recuperat. També ha deixat la carrera Haimar Zubeldia.