Mor als 71 anys el llegendari futbolista Eusébio

'La Pantera Negra', en el gran símbol del futbol de Portugal, ha mort d'una aturada cardiorespiratòria

El gran símbol del futbol de Portugal ha mort als 71 anys d’una aturada cardiorespiratòria. / YOUTUBE / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

Eusébio da Silva Ferreira, considerat a Portugal el millor jugador de futbol de tots els temps, ha mort aquest diumenge als 71 anys per una aturada cardiorespiratòria, ha informat el Benfica, club del qual va ser jugador.

Conegut com 'la Pantera Negra', el futbolista havia tingut diversos problemes de salut des de l'estiu del 2012, quan va ser internat per un vessament cerebral mentre acompanyava la selecció lusitana a l'Eurocopa a Polònia.

Nascut el 1942 a l'antiga colònia portuguesa de Moçambic, Eusébio es va convertir en el gran símbol del futbol portuguès, amb el qual va conquistar el més gran èxit de la seva selecció, el tercer lloc al Mundial d'Anglaterra-66, en què va ser el màxim golejador, amb nou gols.

A Portugal va començar la seva trajectòria al Benfica, on va ser contractat el 1960 i per al qual va jugar a l'equip principal des dels 19 anys. 

Al llarg de la seva carrera, va guanyar 12 Lligues lusitanes, cinc Copes de Portugal i la Copa dels Campions Europeus la temporada 1961/62, en què el club lusità va derrotar per 5-3 el Reial Madrid de Di Stéfano, Puskas i Gento a la final d'Amsterdam.

Notícies relacionades

També va ser guardonat amb la Pilota d'Or que concedeix la revista francesa 'France Football' el 1965, i va quedar en segona posició en la votació final en dues ocasions més (1962-66). 

Des de la seva retirada, va participar en nombrosos actes públics, va seguir com a representant i símbol del Benfica i ambaixador de la selecció en els seus tornejos a l'exterior.