Gerard debuta amb una plàcida victòria de Catalunya

La selecció, en tres minuts espectaculars, remunta amb els gols de Sergio García (2), Bojan i Oriol Riera (4-1)

El partit davant Cap Verd només ha reunit 20.700 espectadors a Montjuïc, una de les pitjors entrades de la història

Els jugadors de la selecció catalana celebren un dels gols de Sergio García a Cap Verd.  / EL PERIÓDICO

2
EL PERIÓDICO / Barcelona

Gerard López ha tingut un plàcid debut com a seleccionador, malgrat un ensurt inicial. Davant de sols 20.700 espectadors a Montjuïc, una de les pitjors entrades dels amistosos nadalencs de Catalunya, ha sabut imposar-se a Cap Verd (4-1) gràcies a tres minuts espectaculars viscuts a la primera part. El nou tècnic català ha utilitzat tots els jugadors que havia convocat, incloent-hi Oriol Rosell, el futbolista de l'Sporting Kansas City, que ha jugat a la segona meitat, ja amb el partit resolt. Gerard ha utilitzat el 3-4-3 més 'cruyffista' a la primera meitat i ha recorregut després, ja a la segona, al tradicional 4-3-3 'guardiolista'.

A la primera part, i per a la seva estrena com a seleccionador de Catalunya, Gerard ha apostat per un arriscat 3-4-3 seguint l'estela de Johan Cruyff, el tècnic a qui succeïa. Un dibuix tàctic valent que li ha costat començar el partit perdent perquè Cap Verd ha aprofitat la debilitat defensiva amb una rematada de Djaniny per col·locar-se 0-1. Però la reacció de Catalunya ha estat impressionant. En a penes tres minuts (del 17 al 20), l'equip de Gerard ja guanyava 3-1 gràcies a l'excel·lent connexió entre Sergio García, que ha marcat dos gols, i Bojan, que ha firmat el tercer. Tres minuts plens d'eficàcia i, sobretot, d'una contundència en la rematada espectacular. En l'1-1, ha centrat Víctor Sánchez per al davanter de l'Espanyol, que al primer toc ha demostrat la seva qualitat en l'àrea capverdiana. En el 2-1, Cesc ha assistit Bojan i aquest, amb rapidesa, ha deixat sol Sergio García. Al 3-1, la jugada ha succeït al revés. Ha assistit Sergio García, ha rematat Bojan.

D'aquesta manera tan ràpida Catalunya ha capgirat el marcador, il·lusionant amb el seu futbol ofensiu, aprofitant, a més, la gran pressió que ha realitzat sobre Cap Verd. A la segona meitat, Gerard ha canviat de model tàctic. Ha abandonat el 3-4-3 per sortir amb un 4-3-3 en una selecció totalment nova (hi han entrat 10 jugadors, s'ha quedat només en l'onze inicial Marc Valiente, abans lateral esquerre, després central dret), amb el partit totalment controlat. Tot l'enrenou viscut a la primera part s'ha tranquil·litzat després a la segona. Els quatre gols han vingut en els primers 20 minuts; després, res semblava qeu passés fins que Tello ha cavalcat per la banda esquerra perquè Oriol Riera s'estrenés amb un preciós gol, al primer toc, i amb la dreta, girant el seu cos per connectar amb astúcia i molta delicadesa la pilota. Així ha acabat un amistós amb molts matisos futbolístics, però menys públic de l'esperat a la muntanya olímpica de Montjuïc.