El tècnic del Betis impedeix que Verdú jugui amb Catalunya

Xavi i Puyol tampoc estaran en el partit de la selecció contra Cap Verd el 30 de desembre a Montjuïc

Gerard López, al centre, amb els seus ajudants Sergio González i Aguado, i el president Subies, en la presentació del Catalunya-Cap Verd.

Gerard López, al centre, amb els seus ajudants Sergio González i Aguado, i el president Subies, en la presentació del Catalunya-Cap Verd. / FCF

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Joan Verdú, excapità de l'Espanyol i un dels jugadors catalans més destacats, no podrà jugar amb la selecció catalana el partit de dilluns que ve, 30 de desembre, contra Cap Verd (19.00, Estadi Lluís Companys). El Betis ha vetat la seva presència en el partit de Montjuïc amb un responsable directe: el tècnic Juan Carlos Garrido.

El jugador de l'Eixample, de 30 anys, sempre ha estat un dels futbolistes més implicats de la selecció catalana. De fet, estava desitjant jugar el partit en un any marcat per les reivindicacions. Pepe Mel, l'antic preparador verd-i-blanc, li havia donat permís, però Garrido s'hi ha negat rotundament. "El Betis ha sigut l'únic club que no ha col·laborat. Garrido ha menyspreat el partit. Li va negar l'assistència i no hi podem fer res perquè els clubs no estan obligats a cedir els jugadors", ha dit el seleccionador Gerard López.  

8 culers, 6 periquitos

Notícies relacionades

La delicada situació de l'equip andalús, cuer de la Lliga, és l'excusa de l'entitat per prohibir la presència de Verdú, però tot se centra en la figura del seu tècnic, que no ha deixat mai que els seus jugadors vagin a les seleccions autonòmiques. "El Joan tenia molta il·lusió", ha recalcat Gerard, que tampoc comptarà amb Xavi ni Puyol. En els dos casos, Gerard ha explicat que va parlar amb els jugadors i preferien tenir descans per recuperar-se de les seves molèsties. En el cas de Xavi, Martino va demanar directament al tècnic català que no comptés amb ell pels problemes que té al soli.

En la llista de 22 jugadors hi ha vuit blaugranes (Bartra, Piqué, Alba, Montoya, Busquets, Cesc, Tello i Sergi Roberto) i sis blanc-i-blaus (Casilla, Capdevila, David López, Víctor Álvarez, Víctor Sánchez i Sergio García). La completen Bojan (Ajax), Codina (Getafe), Marc Valiente (Valladolid), Piti (Granada), Oriol Riera (Osasuna), Javi Márquez (Elx), Aleix Vidal (Almeria) i Oriol Rosell (Sporting Kansas City).