CICLISME

Beñat Intxausti conquista el Tour de Pequín

David López acaba tercer al darrere de Daniel Martin, i Garikoitz Bravo és 10è en el comiat de l'Euskaltel

Purito Rodríguez finalitza la temporada com a número u de la classificació mundial de l'UCI

{Beñat} {Intxausti}, guanyador del Tour de Pequín.

{Beñat} {Intxausti}, guanyador del Tour de Pequín. / {WANG} ZHAO (AFP)

1
Es llegeix en minuts

El ciclista basc Beñat Intxausti, de l'equip espanyol Movistar, ha guanyat aquest dimarts el Tour de Pequín, una prova de cinc etapes amb final a la Ciutat Olímpica, al nord de la capital xinesa, que només forma part del circuit mundial de l'UCI des del 2011 i que en les seves dues edicions anteriors havia guanyat l'alemany Tony Martin.

L'última etapa, que s'ha disputat en circuit urbà amb sortida a la cèntrica plaça de Tiananmen, no ha marcat grans diferències en la classificació general, i per això Intxausti ha conservat el mallot vermell de líder que va aconseguir dilluns, en la principal etapa de muntanya de la carrera .

La d'avui, de 117 quilòmetres i totalment plana, no ha permès obrir grans espais a la general. Segon a la classificació s'ha situat l'irlandès Daniel Martin, del Garmin, mentre que un altre espanyol, David López García (Sky), ha acabat  tercer, i el colombià Rui Costa, campió del món i company d'Intxausti a Movistar, ha estat quart.

Notícies relacionades

Garikoitz Bravo ha finalitzat 10è, una bona actuació que serveix per acomiadar l'equip Euskaltel, que ha disputat a la Xina l'última carrera de les seves dues dècades d'història. El Tour de Pequín també ha estat l'última prova de Juan Antonio Flecha, un 'clàssic de les clàssiques', que, potser per fer-se un homenatge, ha marxat escapat del gran grup durant els últims quilòmetres, encara que finalment el pilot ha arribat unit a la línia de meta.

Amb el Tour de Pequín s'acaba el circuit mundial de l'UCI 2013, en què el català Joaquim 'Purito' Rodríguez ha acabat líder