Horner es corona a Madrid

El ciclista nord-americà, de 41 anys i sense equip per a l'any que ve, comparteix podi amb Nibali i Valverde

Vincenzo Nibali (esquerra) i Alejandro Valverde, amb el seu fill Pablo, acompanyen Chris Horner al podi de La Cibeles, de Madrid.

Vincenzo Nibali (esquerra) i Alejandro Valverde, amb el seu fill Pablo, acompanyen Chris Horner al podi de La Cibeles, de Madrid. / EFE / JAVIER LIZÁN

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA

Chris Horner ha hagut d'esperar gairebé 42 anys per guanyar la Vuelta i per convertir-se aquest diumenge en el ciclista més veterà que mai s'ha imposat en una carrera de tres setmanes. Ha vençut perquè ha estat el millor a la muntanya, on ni Vincenzo Nibali (segon), ni Alejandro Valverde (tercer, aquest diumenge ha pujat per cinquena vegada al podi de Madrid, amb una victòria absoluta en el seu palmarès), ni Purito Rodríguez (quart) han pogut contrarestar el seu efecte demolidor en totes aquelles pujades de verdadera alta muntanya que ha tingut aquesta ronda espanyola, potser exceptuant les cites pirinenques del cap de setmana passat.

A Madrid han arribat els corredors després d'un llarg trasllat des d'Astúries. I a Madrid s'ha homenatjat l'Euskaltel, que desapareix, encara que Fernando Alonso ha comprat la seva llicència perquè el ciclisme espanyol segueixi respirant, encara que sigui sota mínims, amb una mica d'esperança, per evitar que no s'envelleixi més del compte, encara que Horner demostri que després dels 40 es pot guanyar la Vuelta. I a Madrid, també, com era d'esperar, hi ha hagut arribada massiva on un altre jove prometedor, en aquest cas australià, Michael Matthews, es va imposar amb claredat, el seu segon triomf, a una Vuelta que ja s'ha acabat i que l'any que ve sortirà de terres gaditanes i, excepte sorpresa, no passarà per Catalunya. En canvi, Alberto Contador ha anunciat en el seu compte oficial de twitter que el 2014 sí que correrà la ronda espanyola.