Horner guanya la Vuelta a l'Angliru

A punt de complir els 42 anys el ciclista nord-americà rebenta els seus rivals i demà es coronarà a Madrid

Horner aixeca la mà al travessar la meta de l’Angliru en segona posició, que li garanteix el triomf final a la Vuelta.

Horner aixeca la mà al travessar la meta de l’Angliru en segona posició, que li garanteix el triomf final a la Vuelta. / JAIME REINA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA

Chris Horner es coronarà demà com el corredor més veterà que, des que es van inventar les bicicletes i es van crear les carreres, guanya una prova de tres setmanes. I ho farà amb el poder i la superioritat que aquest dissabte ha demostrat a l'Angliru on, gairebé sense asseure's en pujades increïbles, ha deixat enrere tots els seus rivals, el més complicat, insistent i agressiu, sens dubte, Vincenzo Nibali, que ha volgut 'matar' i s'ha quedat en l'intent. Potser, al marge d'aplaudir-se la seva decisió, amb només tres segons de desavantatge, 'El Tauró' podria haver esperat a l'esprint final amb el nord-americà per adjudicar-se la prova gràcies a les bonificacions.

A l'Angliru ha triomfat un jove de 22 anys anomenat Kenny Elissonde, un altre xaval sorgit d'un planter francès que aixafa l'espanyol, perquè a França existeixen equips, i amb places a les seves files, donen oportunitats als joves. A Espanya, en canvi, hi ha més boira que la que s'ha vist aquesta tarda en l'èpic cim asturià.

Notícies relacionades

Horner, als seus 41 anys, a punt de complir els 42, guanyarà avui la Vuelta perquè ha estat el millor, i amb diferència, a la muntanya. El que va començar semblant una broma i gairebé un miratge, primer a Galícia i després a Andalusia, s'ha convertit en una realitat, encara que possiblement, al marge de la gesta del nord-americà, a la ronda espanyola li hauria convingut més la victòria d'un corredor més jove.

A l'Angliru ho ha intentat Nibali, després d'una extraordinària estratègia del seu equip, l'Astana, que ha col·locat gregaris al davant. Joaquim 'Purito' Rodríguez ha cedit abans de temps i Alejandro Valverde, tercer, per darrere de l'escapat Elissonde i de Horner, ja ha fet prou defensant la tercera plaça del podi (3, 2 i 1 les seves posicions en les tres últimes Voltes que ha disputat). Horner, l'edat no és un obstacle, succeirà demà Alberto Contador, absent d'una carrera que el necessitava, en el palmarès de la ronda espanyola.