ciclisme

Purito i Valverde passen a l'atac i Nibali flaqueja

La Vuelta s'acomiada dels Pirineus amb un líder menys ferotge del que es pensava i el descobriment del francès Barguil

El francès Barguil guanya a Formigal.

El francès Barguil guanya a Formigal. / EFE / JAVIER LIZÓN

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / Formigal

Vincenzo Nibali, tal com va començar a evidenciar diumenge a Peyragudes, no és el líder ferm que bloqueja la primera plaça de la general. El fred i l'0esgotament dels dos primers dies pels Pirineus li han passat factura i aquest dilluns, en la primera etapa d'atacs consistents, sobretot de Purito Rodríguez, però també d'Alejandro Valverde, el mallot vermell s'ha deixat gairebé mig minut davant els rivales espanyols i ha vist, en canvi, que el veteraníssim Chris Horner es manté segur i amenaçador. El nord-americà ja està a 28 segons de l'italià i instal·lat en la segona plaça de la Vuelta.

Notícies relacionades

Demà la ronda espanyola reposa una altra vegada a Saragossa a l'espera d'una etapa de transició (dimecres, a Burgos) per viure consecutivament tres jornades amb accent muntanyenc. El dijous, per Cantàbria, s'arriba a la costeruda paret de Peña Cabarga;  divendres, a través de cotes i cims de segon ordre, apareix el Naranco, a Oviedo. Dissabte una altra etapa brutal, amb l'arribada infernal al genuí Angliru. Hi ha terreny perquè Purito, que camina una altra vegada amb pedaleig ferm en la tercera setmana, faci possible el somni que persegueix, perquè Valverde vagi escalant i acostant-se a Nibali. Però, a la vegada, perquè Horner li faci veure a Nibali que la Vuelta pot ser seva malgrat els seus gairebé 42 anys. I a la vegada perquè ‘El Tiburón’, el més jove de tots però amb l'experiència d'una victòria al Giro i una altra a la Vuelta, es reposi dels seus problemes per triomfar a Madrid. De classe en té de sobres.

El comiat dels Pirineus, a Formigal, ha servit per comprovar que el jove Warren Barguil, la perla del ciclisme francès, va per a figura. És murri, hàbil, intel·ligent, amb tan sols 21 anys. Ja va triomfar a Castelldefels. A Formigal ha burlat Rigoberto Urán i ha guanyat com una estrella, que, sens dubte, ho serà. Per això, s'ha de tornar a repetir el seu nom: Warren Barguil.